Gaziosmanpaşa’da TOKİ’ye Devir Var.

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi’nde şu konular konuşuldu:

CHP Meclis Üyesi  Hasan Temel, verdiği önerge ile Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir engelli vatandaşa akülü engelli sandalyesi verilmesini talep etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kent Konseyi’ne bazı projeleri yapması için 200 Bin TL ödenek aktarılması istendi. CHP Meclis üyesi Sabiha Tüzünoğlu, belediye meclis komisyonlarının pasivize edildiğini, bu aktarımı  yapmak yerine, projeleri meclis gruplarının ve belediyenin yürütmenin daha doğru olacağını ifade etti. Fakat, 200 Bin TL aktarım kararı kabul edildi.

Ak Parti meclis üyesi İlknur Çavdar Kısacık ise bazı projelerin belediye yerine STK’lar tarafından daha iyi yapıldığının görüldüğünü söyledi.

Gaziosmanpaşa Belediye Spor Kulübüne 100 Bin TL nakti yardım yapılması meclis onayına sunuldu.  Sunulan karar CHP meclis üyesi Cengiz Aydoğdu itiraz ederek, bu nakti yardımın tüm amatör spor kulüplerine eşit olarak dağıtılması gerektiğini söyledi.  Fakat, yardım kararı kabul edildi.

Karayolları Mahallesi’nde TEM konutları kenarında bulunan yerin TOKİ’ye devri gündeme geldi. CHP Meclis Üyesi Ahmet Gürbüz burada söz alarak “Her ne sebeple olursa olsun vatandaşlara işgali dememeliyiz. AHİM’de işgalci kelimesi kullanımdan çıkartıldı. TOKİ’ye devredilecek olan yerdeki vatandaşlarımız tapu için belediyeye dilekçe vermişler. Satacaklarsa belediyeden biz alalım diyorlar. Ayrıca burada sosyal konut yapılacak gibi görülüyor. Yine şehir plancıları burada yapılan imar planları da itiraz ettiler. Biz vatandaş yarı görülmeyen bu devire karşıyız.” Şeklinde konuştu.

Ak Parti meclis üyesi Özdemir İçin ise okul alanı, yeşil alan, park alanlarında vatandaşların gecekonduları var. Tapularını bizde vermek isteriz. Fakat hak sahibi vatandaşlarımız gereken haklarını alacaklardır.

Konu üzerinde söz alan CHP Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir ise “Her şey protokolle başlıyor. Önce protokol yapılıyor arakası geliyor. Bir devlet ve belediye vatandaşının barınma hakkını çözer. Anayasal hak çerçevesinde bu yapılmalı. Neden hep yoksul mahalleler hedef alınıyor. Yolunu yaptın, elektrik, su bağladın, seçimlerde de oyunu aldın hakkını arayınca, itiraz edince işgalci diyorsun.” Şeklinde konuştu.

Ak Parti Meclis Üyesi İlknur Çavdar Kısacık ise hukukçu kimliği ile konuya açıklık getirmek istediğini, işgalci kelimesinin hukuk dilinde de kullanıldığını, evlenirken karı-koca dendiğini sonrasında karı kelimesinin kullanılmadığını ifade etti. Daha sonra buralarda yapılan konutların istihdam sağlayacağını, bazı vatandaşların hizmetçi olarak iş bulabileceğini ifade etti.

Meclisten notlar...

Karayolları Mahallesi'nden meclis oturumunu izlemeye gelen vatandaşlar, TOKİ'ye devir maddesi kabul edilir edilemez salonu topluca terk ettiler. Bazı meclis üyelerinin, güneş gözlükleri kafasının üzerinde iken meclis salonunda bulunup söz almaları ciddiyetsizlik olarak yorumlandı. Meclis salonunda özel güvenlik ve zabıtadan oluşan kolluk kuvvetleri sayısının, her zamankinden daha fazla olduğu gözlendi. 

Meclis toplantısında ve salon dışında bazı Ak Parti'li meclis üyeleri, Ferhat Epözdemir salonda olmadığı anda, gıyabında Avrupa Konutları'nda oturuyor, gecekonduda yaşayan vatandaşların hakkını savunmaya çalışıyor şeklinde ifadelerde bulundular.

Bazı Belediye yöneticileri ise bize, bunlar kentsel dönüşümü istemiyor bunuda yaz dediler. Bizde yazalım dedik.