Gaziosmanpaşa’dan AB Erasmus Programına Gittiler.

AB Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları programı kapsamında “Colours of Europe” başlıklı proje toplantısı için Behçet Canbaz Anadolu Lisesi Avrupa'dan beş farklı okulun temsilcileri ile Portekiz, Lizbon'da bulunan “Agrupamento de Escolas do Forte da Casa” okuluna misafir oldu. 

Erasmus+  Avrupa Birliği Projesi kapsamında Almanya’nın Bad Aibling şehrindeki “Gymnasium Bad Aibling” okulundan koordinatör Christina Ramolla'nın önderliğinde bir araya gelen İtalya, Türkiye, İrlanda, Fransa, Portekiz ve Macaristan proje ekibi 2015-2017 yılları arasında yürütülecek olan göç temalı “Colours of Europe” (Avrupa'nın Renkleri) adlı proje için Avrupa Komisyonunun sağladığı hibeyi almaya hak kazandı. İki yıllık proje süresince öğrencilerin günümüzün en önemli sorunlarından olan göç konusunda duyarlılık kazanması  ve bu konuda Avrupalı akranları ile bilgi alışverişine dayalı iletişim kurmasını hedefleyen çalışmalar yürütülecek. 

“Colours” (Renkler) kelimesinin açılımı olan  "Come On Liberate Openness + Universal Respect" (Hadi gelin açıklığı ve evrensel saygıyı yayalım) sloganı ile yola çıktığımız projemizin en temel amacı öğrencilere Avrupa'nın çok kültürlü bir gerçeklik olduğunu ve her rengin onun eşsizliğini temsil ettiğini tecrübe ederek öğrenme fırsatı sunmak. 

Projenin öğrenci faaliyet ve hareketliliklerini planlamak üzere düzenlenen ilk toplantı Portekiz ortağımızın ev sahipliğinde Lizbon şehrinde 30.09.2015- 02.10.2015 tarihleri arasında 7 ülkenin koordinatörlerin katılımıyla gerçekleşti.   Proje faaliyetlerini planlamak üzere ilk kez bir araya gelen koordinatör öğretmenler uyum içinde çalıştılar. 

Projenin ilk öğrenci çalışma ziyareti Fransa'da 10.01.2016-16.01.2016 tarihleri arasında her okuldan 5 öğrenci ve proje ekibi öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşecek.