Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturumu gerçekleşti.

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturumunu İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur, İyi Parti Kurucu İlçe Başkanı Cengizhan Yıldız ve editörümüz Ali Şükrü Kara birlikte izlediler.

 

İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur, meclisteki toplantıyı verimli bulmadığını, kınama ve kutlamaların bol olduğunu, Gaziosmanpaşa yararına çok fazla bir şeyin konuşulmadığını, ortaya konulmadığını söyledi.

 

Meclis başkan vekili İsmail Sezer, zaman zaman meclisi izlemeye gelen Gaziosmanpaşalıların meclise görüşmelerine müdahale etmesi üzerine, izleyicilere müdahale etti.

 

Meclis oturumu başında gündem dışı söz alarak görüşlerini ifade eden meclis üyeleri oldu.

 

CHP adına söz alan meclis üyeleri şöyle konuştu:

 

Murat Poyraz; İBB başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etti.

 

Türkan Avcı; 2 Temmuz’da yaşanan Sivas olaylarını andı.

 

Özgür Öz; Gaziosmanpaşa’da kentsel mağdurlar olduğunu belirtip, sözleşme ve anlaşma olmadan yetkisizce bazı vatandaşların evlerinin yıkıldığı doğalgaz sayaçlarının söküldüğünü isimler vererek ifade etti.

 

MHP grubu adına söz alan İbrahim Ordu;  Milattan önce 209 tarihinde Metehan tarafından kurulan Türk Kara Kuvvetlerinin  30 Haziran kuruluş  gününü kutladı. Suriye başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında mücadele eden Türk ordusunun her zaman yanında olduklarını ifade etti.

 

Ak Parti grubu adına söz alan meclis üyeleri şöyle konuştu:

 

Zeynep Vurmaz Yiğit;  İstanbul’da su kesintileri yerine su indirimleri konuşulduğunu, bunun nedeninin Ak Parti olarak barajlar yaptıklarını ifade etti. Ve iyi durumda bir belediye devrettiklerini belirtti.

 

Murat Durukan; bazı ülkelerde seçim farkının binde 5 olduğu durumlarda seçimin değil, sayımların tüm oylarla birlikte yeniden yapıldığını belirtti.

 

İsmail Selalmaz; Ekrem İmamoğlu'nun Gaziosmanpaşa'ya yapacağı hizmetlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

 

İlknur Çavdar Kısacık;  kentsel dönüşüm konusunda eleştirilere cevaben, amaçlarının en iyi sonuca ulaşmak için çalışmak olduğunu belirtti.

 

Selim Bilmen; Gaziosmanpaşa’da herkes dairesini aldı oturuyor diyemeyeceklerini, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

Daha sonra meclis gündemine geçildi.

 

Sağlık İşleri Müdürlüğüne Ödenek Aktarma maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

Yazı İşleri Müdürlüğü Dolu Kadro Derece Değişikliği maddesi Hukuk Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sanat Akademisi Ücret Tarifesi maddesi Tarife ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.

 

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Uygulama İmar Planı maddesi İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü  2019 Yılı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Ücret Tarifesi Güncellemesi maddesi Tarife ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.

 

CHP’liler İki Maddede İkiye Bölündü.

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü GOPAŞ Temsil ve İlzam Yetkisi teklif karar olarak oy çokluğu ile kabul edildi. Karar oylamasında CHP’liler ikiye bölündü. CHP grubunun çoğu evet derken, üç meclis üyesi hayır dedi.  

Madde GOPAŞ’a belediyenin tüzel kişiliğini temsil etmek üzere Hidayet Erdöl’ün belirlenmesini içeriyor.

 

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü GOPKENT Temsil ve İlzam Yetkisi teklif karar olarak oy çokluğu ile kabul edildi.  Karar oylamasında CHP’liler yine ikiye bölündü. CHP grubunun çoğu evet derken, üç meclis üyesi yine hayır dedi.

Madde GOPKENT’e  belediyenin tüzel kişiliğini temsil etmek üzere Tarkan Karahasanoğlu’nun belirlenmesini içeriyor.

 

 

Daha önce Gophaber’in CHP’lilerin bütçeye ilk defa evet vermesini haberleştirmesinden sonra, bazı CHP meclis üyeleri her şeye karşı hayır durumuna geçtiği görülüyor.  Bu maddede grup kararı alınmadığı, grup başkanı olan CHP ilçe başkanının da mecliste olmadığı görüldü.