Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden 'Cami' Açıklaması

Gaziosmanpaşa Belediyesi Salihpaşa Caddesi üzerinde Çifte Minareli Cami olarak bilinen arsa üzerinde yapılan çalışmaya ilişkin açıklamayı yaptı:

"Basında yer alan rezidans için Gaziosmanpaşa’da camii yıkılıyor haberlerinin gerçeği yansıtmadığından halkımızı bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Halk arasında Çifte Minareli Camii olarak bilinen cami, 1960’lı yıllarda sanayii bölgesi çalışanlarının ibadet ihtiyaçlarını yapabilmesi için mescid olarak arsa sahibi tarafından yaptırılıp  ve ilerleyen yıllarda yeterli görülmeyip yine arsa sahibi tarafından camiiye dönüştürülmüştür. Söz konusu camii kamuya ait olmayıp arsa sahibi tarafından kendi arsası üzerine yapılmıştır.

Ayrıca yapı günümüz şartlarına uygun olmayıp depreme dayanıklı olmaktan uzak olması ve camiinin 400 m2 olması günümüz taleplerini karşılayamaması üzerine kamuoyu ve müftülük tarafından dikkatimize sunulmuştur.

Mülkiyet sahibi belediyemize kendi tapulu arsasının üzerine imar planındaki ticaret+konut olan imar hakkını kullanma talebinde bulunmuştur. Ayrıca 400 m2 olan camiinin yerine 1200 metrekare arsa üzerine altında otopark ve 1500 m2 kapalı alana sahip olan camii inşaatı arsa sahibi tarafından yapılıp kamuya arsası ile birlikte devredileceği yapılan protokolle birlikte projelendirilmiştir.

Görüldüğü üzere camiiyi yıkıp rezidans yapılacağı iddaası tamamen yalan ve çarpıtma bir iddaadır. 

Kamuoyunun bilgisine saygı ile arz olunur."