Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Koronavirüs Karnesi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın talimatıyla tüm cadde ve sokaklarda hijyen en üst seviyede tutuldu. Bu süreçte belediye ekipleri, kapı kapı gezerek sosyal yardımlarla her an vatandaşların yanında oldu.

 

TÜM SOKAKLAR, MEYDANLAR, KAMU BİNALARI DEZENFEKTE EDİLDİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçedeki tüm cadde ve sokakları, pazar yerlerini ve meydanları köpüklü sularla her gün yıkadı. Cadde ve sokakların yanı sıra tüm kamu hizmet binaları ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu cami, park, toplu taşıma araçları, otobüs ve taksi durakları gibi ortak kullanım alanlarında düzenli olarak ilaçlama çalışması yapıldı. Süreç boyunca İlçe Sağlık Müdürlüğü ile irtibat halinde olan belediye, koronavirüs testinde pozitif vaka tespit edilen vatandaşların binalarını ilaçlayıp dezenfekte etti.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 40 BİN KOLİ ERZAK YARDIMI

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın talimatıyla sosyal yardımlarını yoğunlaştıran belediye, bu süreçte ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara yardım elini uzattı. 40 bin aileye erzak yardımı ulaştıran Gaziosmanpaşa Belediyesi, yardıma muhtaç 1.000 kişiye her gün sıcak yemek servisi yaptı. Ramazan ayı boyunca fırıncıların da desteğiyle her gün 2 bin ekmek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Salgın boyunca vatandaşlara “Evde Kal” çağrısı yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi, 65 yaş üstü başta olmak üzere tüm vatandaşların her türlü ihtiyacında yanında oldu. 7/24 hizmet veren çağrı merkezi ve sosyal medya üzerinden gelen talepler doğrultusunda, 65 yaş üstü ve yalnız yaşayan vatandaşların günlük alışveriş ve ilaç ihtiyaçları temin edilerek kapılarına kadar ulaştırıldı. Çöpleri ise belediye ekipleri tarafından kapılarından toplandı.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VERİLEN DESTEK TAKDİR TOPLADI

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin koronavirüs ile mücadelede en ön saflarda yer alan sağlıkçılara verdiği destek de toplumun takdirini topladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi Robotik Kodlama ve Yazılım öğretmenleri tarafından 3D yazıcılarla binlerce siperlik maske üretilerek sağlık çalışanlarına dağıtıldı. Kadın Koordinasyon Merkezi mesleki eğitim atölyelerinde günde 2.000 adet maske üretildi. Sağlıkçılara moral vermek için her hafta hastanelere ikramlar ulaştıran belediye ekipleri, Anneler Günü’nde de sağlıkçıların uzak kaldıkları annelerine yaptığı sürprizle teşekkür etti.

 

ÖĞRENCİLERE UZAKTAN EĞİTİM

Koronavirüs salgını dolayısıyla eğitime verilen arada öğrencilerin derslerden geri kalmaması amacıyla lise, üniversite hazırlık öğrencileri ile Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerine uzaktan eğitim verildi. Online LGS ve YKS deneme sınavları düzenlenerek öğrencilerin sınava hazırlanması sağlandı.

 

EVE KİTAP HİZMETİ, ONLİNE KONSERLER VE SEMİNERLER DÜZENLENDİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, koronavirüse karşı önemli bir tedbir uygulaması olan sosyal izolasyonu sağlamak ve vatandaşları evde kalmaya teşvik etmek amacıyla birçok etkinlik düzenledi. “Kitap eve gelsin” hizmetini hayata geçiren belediye, Gaziosmanpaşalıların talep ettikleri kitapları Farika Kitaplı Kahve’den evlerine kadar ulaştırdı. Vatandaşlara bu süreçte moral sağlamak amacıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi tarafından online canlı konserler düzenlendi, online psikolojik danışmanlık hizmeti sunuldu. Evde egzersiz ve spor videoları da belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlandı.