Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Platformu'ndan açıklama

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Platformu’nun,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşu’nun 97. Yıl Dönümüne Ait Açıklaması:

 

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşu’nun temelleri 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi ile atılmıştır. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk, Redd-i İlhak, Trakya Paşaeli Cemiyetleri birleştirildi. Partimiz, dünya tarihinde kurulmuş en köklü partilerdendir. 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır.

Partimizin kurucu genel başkanı olan başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere katkıları büyük olan sırasıyla İsmet İNÖNÜ, Bülent ECEVİT’i özlem ile anar, Deniz BAYKAL, Hikmet ÇETİN, Altan ÖYMEN ve şu anki  genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’na saygılarımızı sunarız.

Genel başkanlarımız görevde kaldıkları süre boyunca ülkemizin ve milletimizin yararına işler yapmışlardır.

CHP’nin ilk kongresi sayılan Sivas Kongresi ile anti emperyalist mücadele de başlamış oldu. Hem ulusumuzun hem de sömürge olan geri kalmış ülkelerin umudu olan kuruluşumuz böyle başladı. Vatanımızın bütün kesimlerinden emperyalizme karşı olan namuslu olan güçlerin birleşmesi ile 9 Eylül 1922’de İzmir’de bütün işgalciler denize dökülmüştür.

Partimiz, Cumhuriyeti kurarak, saltanatı kaldırarak, hilafete son vererek, ulusal birlik ve beraberliğimizi sağlamıştır. Demokratikleşme sürecine öncülük etmiştir.

Partimiz, kuruluşundan günümüze kadar emeğin, emekçinin, işçinin, çiftçinin, köylünün, emeklinin ve ezilenlerin yanında olmuştur. Ulusal sanayi ve ekonominin gelişimine öncülük etmiştir.

CHP genel başkanı İsmet İNÖNÜ sayesinde vatanımız, 2. Dünya Savaşı’nın dışında kalmıştır ve ulusumuzun bir bakıma geleceği kurtulmuştur.

Kıbrıs fatihi Bülent ECEVİT ile birlikte halkçı politikalar giderek artarak, evrensel sosyal demokrasi anlayışı partimize yeni bir soluk getirmiştir. Emeğin eli güçlenerek, yasalar çıkartılarak, sendikal hayata geçiş sağlanmıştır.

Deniz BAYKAL’ın öncülüğünde Irak tezkeresi, TBMM’den geçmemiştir. Böylelikle ulusumuz başı dik ve tam bağımsızlığına sahip çıkmış, emperyalizmin tuzağına düşmemiştir.

Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun öncülüğünde gerçekleşen ve unutulmaz olan adalet yürüyüşü ise milyonlarca yurttaşımıza hak arama özgürlüğü için umut olmuştur. Milletvekillerinin ise ön seçim ile belirlenmesi parti içi demokrasinin gelişimi için önemlidir.

CHP, kuruluşunun 97. yılında ülkemizin teminatıdır ve öyle de kalmak zorundadır. Demokrasinin güvencesidir. Önce insanı temel alan yaklaşımı ile tüm kapılarını vatandaşlarımıza açmıştır. Hak, hukuk ve adalet kavramları partimiz ile simgeleşmiştir. Kavramlar, yeniden ön plana çıkarak, hükümete uyarı niteliğindedir. Hükümetin de bu konulara dikkat etmesi, adaleti içselleştirmesi, baroları bölmemesi ve hukukun üstünlüğünü temel alması gerekir.

 

9 Eylül; Yunan işgaline karşı ilk direnişin simgesi olan Hasan TAHSİN’dir. Göğsünü düşmana karşı siper eden ve onuru ile haklı olarak çarpışan Anadolu’nun cefakar insanı olan Türk Milleti’dir. Türk Milleti emperyalizme geçmişte geçit vermemiştir. Türk Milleti bugün Yunanistan’ın ve emperyal devletlerin kirli oyunlarını görmektedir ve emperyal devletlerin yerli işbirlikçilerine de yeri geldiğinde gereken dersi verecektir. 

Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; ‘’Yurtta sulh cihanda sulh’’ anlayışıyla dünyaya verdiği mesajı, günümüzde de uygulayarak, düşünce ve anlayışa sahip olmaya devam eden bir partimiz vardır.  

Ülkemizin ve partimizin kuruluşunun 97. yılında iktidar hedefi ile yola çıkan CHP’nin, 97. yılını en samimi duygularımız ile kutluyoruz."

GAZİOSMANPAŞA CUMHURİYET PLATFORMU adına;

Gündüz METİNER, Hikmet ŞAHİN, Hüseyin Yalçın ERKAN,

Ali ŞEN, Ergun DURMAZ, Mustafa AYDEMİR, Haluk BOZALİ,

 Ercan YILMAZER, Serdar SEVTEKİN, Av. Fevzi Ender FERAHBAŞ