Gaziosmanpaşa'da 1865 Kontenjan Boş Kaldı

Meslek Lisesi, Memleket Meselesi...

 

Liseler Giriş Sınavı (LGS), sonrası yapılan tercihlerin ardından öğrenciler liselere yerleşti. Gaziosmanpaşa'da Anadolu liseleri ve düz liselerin kontenjanları doldu.  Meslek Liselerinde 1.207 kontenjan (Kontenjan 1900), İmam Hatip Liselerinde 658 kontenjan, toplamda 1865 kontenjan boş kaldı. 1262 öğrenci de  özel okul veya çeşitli nedenlerle yerleşemedi.  Gaziosmanpaşa'da 2356 öğrenci ise puansın diploma notuna göre liselere yerleşti.

 

Gaziosmanpaşa'da Mevlana Anadolu Lisesi, Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi ve bazı meslek liselerinin az sayıda Anadolu kısmı puanla öğrenci aldı. Diğer liseler puansız, adrese dayalı  normal lise statüsünde öğrenci aldı. Gaziosmanpaşa'da Plevne, Vefa Poyraz, Behçet Canbaz ikili eğitime döndü.

 

Anadolu Lisesi adı görülmesine rağmen, düz liseye ve çiftli eğitime dönen liselerin karşısında, boş kalan meslek liseleri tercih nedeni olacak gibi...

 

Liseyi bitirdikten sonra bir meslek sahibi olamayan gençler için meslek lisesi şans olarak görülüyor. Burada hem meslek öğrenirken, hem de üniversiteye hazırlanabiliyor. Meslek lisesi öğrencileri, ayrıca üniversite yerleştirmelerinde kendi alanları ile ilgili tercihte bulunduklarında ek puan alarak bir kaç adım öne geçebiliyor.

 

Meslek lislerinde bazı meslekler iş garantili. Motor, elektirik, elektronik, robotik, muhasebe, bilişim gibi bölüm mezunları iş konusunda hayata, düz lise mezunlarından daha avantajlı başlıyor. Ayrıca meslek liselerinin içersinde bir çok bölüm daha yer alıyor.

 

Ülkenin geleceği olan üretime kalifiye eleman temin eden meslek liseleri, aslında memleket meselesi... Hem de iş garantili... Üniversite okumak isteyenlerin de önü avantajlı şekilde açık...