Gaziosmanpaşa'da 2 okula daha kütüphane açıldı.

Emine Sabit Büyükbayrak Ortaokulu ve Şehit Gökhan Topçu Anadolu Lisesi'ne Kütüphane Açıldı.

 

İstanbul Üniversitesi, ülkemizde eğitime verdiği hizmet ve destek çalışmalarında öncü rolünü devam ettiriyor. 2010 yılından bu yana toplam 370 kuruma kitap ve yayın desteği sağlayarak, gençlerin kitapla buluşmasını sağladı.

 

2015 yılından bu yana ise bağışçılarla birlikte, devlet okullarının kütüphanelerinin yapılması konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Bu anlamda Gaziosmanpaşa'da Emine Sabit Büyükbayrak Ortaokulu ve Şehit Gökhan Topçu Anadolu Lisesi'ne kütüphane açılışı gerçekleşti. İstanbul Üniversite'nin deste verererk açılmasını sağladığı kütüphane sayısı 38 oldu.

 

Gaziosmanpaşa'da gerçekleşen kütüphane açılışına Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Şube Müdürleri, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu,  okul idaercileri, okul aile birlikleri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

 

Kütüphanelerin açılmasında bağışçı olan Prof. Dr. Necmi Karul, Prof. Dr. Yeşim Özer, Doç. Dr. Ayşe Zişan Furat, Dr. Gönül Paçacı ve Figen Cihan'a ayrıca teşekkür edildi.