Gaziosmanpaşa'da ''Baba Okulları Eğitimleri'' bu yıl da devam edecek

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Gaziosmanpaşa okullarına yönelik başlanan Baba Okulu Projesine anaokulu ve ilkokul çağında çocuğu olan babalar başvuruda bulunuyor.

 

Başvuruların yoğun olduğu Adnan Menderes İlkokulu ve 23 Nisan İlkokulu’nda babalara yönelik 10 hafta sürecek eğitimler verilmeye başlandı. Eğitimin ilk haftası geride kalırken eğitim almaya istekli 37 baba ile çevrim içi bir ortamda ve eve gönderilen bir paket üzerinden eğitimler gerçekleştiriliyor. Haftada bir gün ve 10 hafta süren format ile baba-çocuk ilişkisini güçlendirme, çocuğun iyi olma hali hedeflenerek babaları çocuk gelişimi konusunda bilgilendirmek ve babalardaki ilgili babalık tutum ve davranışlarını desteklemek amaçlanıyor.

 

Bu eğitimler ile toplumun mihenk taşı olan ailenin sağlıklı iletişim temelinde desteklenmesi hedeflenerek; baba-çocuk iletişiminin güçlenmesine yönelik modüller uygulanıyor. Çocuğun baba ile oynamasını pekiştiren materyaller eğitim modülüne uygun olarak haftalık periyotlarla evlere gönderiliyor. Gaziosmanpaşa’da uygulanan “Baba Okulu” Projesi ile ilçenin ilkokul düzeyindeki her okulun velilerine ulaşılması hedefleniyor.