Gaziosmanpaşa'da Cami ve Mezarlıklarda Bayram Temizliği

Mezarlıklarda Bayram Temizliği

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi yıl boyunca düzenli olarak yaptığı mezarlık bakım ve temizlik işlerini Kurban Bayramı öncesi yoğunlaştırdı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Temizlik Ekipleri, vatandaşların ahirete intikal eden yakınlarının kabirlerini temiz ve huzurlu bir ortamda ziyaret edebilmeleri için ilçedeki üç mezarlıkta geniş çaplı temizlik çalışması yaptı.

 

Kurban Bayramı arefe gününde yapılan çalışmalar kapsamında önce mezarlık alanında bulunan çöpler toplandı. Ardından mezarlıklardaki tüm yollar temizlendi. Mezarlıkların içerisinde bulunan yabani otları temizleyen ekipler, çevre düzenlemesi yaparak mezarlıkları ziyaretlere hazır hale getirdi.

 

"HALKIMIZ BAYRAM SABAHI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İBADETLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRLER"

İlçede bulunan tüm cami ve mescitlerin gül suyuyla yıkandığını dile getiren Gaziosmanpaşa Belediyesi Cami Temizlik Ekibi Sorumlusu Osman Aydın, "Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak tüm camilerimizde ve ibadethanelerimizde temizlik çalışması yapıyoruz. Kurban Bayramı dolayısıyla yoğun bir talep olacağından dolayı camilerimizde hijyen ve temizlik çalışmalarına devam ediyoruz. Osmanlı'dan kalma bir hatıra olarak tüm camilerimizi tepeden tırnağa gül suyuyla yıkıyoruz. Halkımız bayram sabahı gönül rahatlığıyla gelip ibadetlerini gerçekleştirebilirler. Bayram sabahı bütün ekiplerimizi görevlendirdik. Kolonya ve maske konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olacağız" diye konuştu.