Gaziosmanpaşa'da Giresunlular'dan Cumhuriyet Bayramı Coşkusu..

Türkiye'nin dört bir yanında ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Gaziosmanpaşa'da ilk kez bir STK ev sahipliği yaparak hemşerileri ve ilçeden katılımlarla  bayramı kutladı.

 

Gaziosmanpaşa Giresunlular derneğinin düzenlemiş olduğu kutlama gecesine başta ilçesinde bulunan siyasi parti  temsilcileri,  STK başkan ve temsilcileri ile çok sayıda misafir katıldılar.


Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği gecesinde katılımcılara hitaben bir selamlama konuşması yapan Gaziosmanpaşa  Giresunlular Dernek Başkanı Mehmet Halil Hayta, misafirlere hoş geldiniz konuşması yaparak Giresunluların Türkiye Cumhuriyeti'ndeki öneminden bahsetti. Hayta, Giresunluların nüfus olarak Gaziosmnapaşa'da 3. sırada bulunduğunu fakat henüz yeterince temsil edilemediğinin altını çizerek bu yönde ki çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.

 

Gecenin sunuculuğunu Giresun Medya Platformu Kurucu Başkanlığını yapmış olan Ali Şükrü Kara üstlendi. Kara, sunum esnasında yaptığı konuşmada Giresunluların Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafa yoktur, sattı müdafa vardır' şeklind eifade ettiği gibi, Sarıkamış'tan, Afyon'a kadar tüm yurtta milli mücadele verdiğini belirterek, hemşerilerinin bu ülkleye her yönüyle hizmete yine hazır olduğunu belirtti.

 

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ise, memleketi işgal edilmediği halde Anadolunun bir çok vilayetinde düşmana karşı karamanca savaşan ve bu uğurda can veren Giresunlu şehitlerimizi rahmetle andığını belirterek, 42. ve 47. Gönüllü Alayları kuran Afyon'da, Ankara Haymana'da düşmanı ilk karşılayan ve şehit verenlerinde Giresun gönüllü alaylarından olduğunun altını çizdi.

 

Geceye Ak Parti İlçe Bşk. Yrd. Musa Keskin, Birol Şener,  CHP İlçe Bşk. Yrd. Ender Kuru, MHP Bld. Bşk. A.Adayı İbrahim Ordu, İyi Parti Teşkilat Bşk. Harun Çapur,  Adalet Partisi İlçe Bşk. Cevat Tavukcuoğlu, ilçe yöneticilerinin yanı sıra ilçede bulunan STK Başkanları katıldı.


Gece katılımcıların hep bir ağızdan söylemiş oldukları 10. Yıl Marşı ile son bulurken, Gaziosmanpaşa Giresunlular Dernek Başkanı Mehmet Halil Hayta'ya ilçe STK'ları tarafından bir plaket taktimi yapıldı.