Gaziosmanpaşa'da Kızılay Haftası Kutlandı.

Kızılay Haftası dolayısı ile Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde Program Düzenlendi.

 

Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf UZANTI, Genç Kızılay İstanbul İl Başkanı Berat AKOVA, GOP El Ele Derneği Başkanı Nezihe USTA, Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak,  kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Kızılay Haftası dolayısı ile okullarda şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yapılan konuşmalarda Türk Kızılay'ın önemine değinildi.

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta Kızılay'ın Gaziosmanpaşa'da iyi bir çalışma pefromansı sergilediğini belirtip, Başkan İsmail Yamak nezlinde Kızılay ekibine teşekkür ederek, "Kızılay; 152 senedir her zorlu şartta tüm insanlığın yardımına koşan, dünyanın en köklü yardım teşkilatıdır. Kızılay Haftası sebebiyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." Şeklinde konuştu.

 

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı ise, Milli Eğitim olarak Kızılay ile işbirliği içerisinde okullarda çeşitli çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade ederek "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak önce iyi günde, daha sonra kötü günde her zaman Kızılayımızın yanındayız" dedi. Ödül alan öğrencileri de tebrik etti.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak programda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Öncelikle geçen hafta yaşanan İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah‘ tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

1868 yılında "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılayımız, 152 yıldır  İnsan ayırımı gözetmeksizin  birlik ve beraberlik içinde insanlığa hizmet etmektedir.
Bizler de ilçemizde yaşanabilecek bir afet durumunda vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşabilmek amacıyla mahalle ve okul temsilcilerimizi atayarak çalışmalarımızı sürdürürüyoruz.


Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay ımızın önemini, değerini ve faaliyetlerini tüm halkımıza duyurmak  , vatandaşlarımıza uzanan yardım eli olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim.


Bu kapsamda pandemi nedeniyle on-line olarak düzenlediğimiz resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında çocuklarımıza ve gençlerimize Kızılaycılık ruhunu, yardımseverliğini ve dayanışmanın önemini aşılamak istedik.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor  ,dereceye giren öğrencilerimizi ise tebrik ediyorum.


Bu  vesileyle Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi olarak yaptığımız tüm çalışmalarımızda bugün olduğu gibi bizleri yalnız bırakmayarak, desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin USTA ‘ ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
BİR HİLAL BİR AY TÜRKİYE’NİN GURURU KIZILAY"

 

KIZILAY KONULU YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ ŞÖYLE OLDU:

İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI

1. ZEYNEP KARA- ALİYA İZZETBEGOVİÇ İLKOKULU-2.SINIF
2. SEDANUR DOĞAN- GAZİPAŞA İLKOKULU-4.SINIF
3. MERYEM METİN- ŞÜKRÜ YEMENİCİOĞLU İLKOKULU- 4.SINIF

 

ORTAOKULLAR ARASI ŞİİR YARIŞMASI

1. ALEYNA-İLAYDA ACAR- DOBRUCA ORTAOKULU
2. MELEK NAZ BOZKURT- MAVİGÜN ORTAOKULU
3. EDA SÜMEYYE ÖZTÜRK- ÖZEL ŞEFKAT ORTAOKULU

 

LİSELER ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI

1. BATUHAN PEKER- VEFA POYRAZ ANADOLU LİSESİ
2. ZEYNEP ZEHRA DEMİRTAŞ- GAZİOSMANPAŞA ANADOLU LİSESİ
3. SENA DURMUŞ- OSMANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ