Gaziosmanpaşa'da Konut ve Kira Fiyatları Düşecek!

Gaziosmanpaşa'da konut ve kira fiyatları yüksek!

 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm sürecinde yıkılan binlerce daire dolayısı ile var olan dairelere talep doğal olarak arttı. Bu nedenle konut ve kira fiyatları yükseldi.

 

Bunun yanında Alibeyköy, Yeşilpınar bölgesinde yapılan binlerce konut alıcı ve kiracı bekler duruma geldi. Bu durumu fark eden Gaziosmanpaşalılar o bölgedeki daha yaşanabilir konutları tercih etmeye başladı. Zira o bölgelerde konut ve kira fiyatları şu an düşük.

 

Gaziosmanpaşa'da merkez bölgesinde ise son olarak TOKİ Sarıgöl konutları bitmek üzere...

 

Burada yapılan 794 konut teslim edildiğinde, kiralık ve satılık konutlar bir anda çoğalacak. Mahalle arasında yüksek fiyata satılmaya veya yüksek fiyata kiralanmaya çalışılan dairelerin fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

 

Yeşilpınar, Alibeyköy ve Gaziosmanpaşa'da bitecek projelerle bölgede konut bolluğu, satılık ve kiralık boş daireler ortaya çıkacak. Sektör temsilcileri elinde satılık konutu olanların düşecek veya  fiyatlara yakalanmadan satmasını öneriyor.

 

TOKİ Gaziosmanpaşa'da 230 Bin Metrekaralik alanda proje yürütecek.

TOKİ ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gaziosmanpaşa İlçesi’nin Sarıgöl ve Yenidoğan Mahallelerinde 230 bin 560 metrekare büyüklüğündeki alanda 4 etaplık kentsel dönüşüm çalışması başlatıldı.

 

Kentsel dönüşüm projesinin 1.etabının bulunduğu Sarıgöl Mahallesi’nde (47.100 metrekare büyüklüğündeki alanda) toplam 253 hak sahibinin 245’i ile anlaşma sağlanarak, 796 konut ve 13 dükkan inşaatı başladı ve bitmek üzere.

 

Haber - Analiz: Ali Şükrü KARA