Gaziosmanpaşa'da ne kadar okula ihtiyaç var?

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı topantı salonunda İlçe Kaymakamı Oktay Cağatay ve Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta´nın katılımı ile ilçede okul ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yeni arsa kazanımları konulu toplantı düzenlendi.

Yapılan toplantıda Kentsel Dönüşüm kapsamına alınan mahallelerde ayrılan okul arsaları ile mevcut okul arsalarına yapılacak okullar belirlenerek, ilçedeki okul eksikliklerinin giderilmesi hususunda kararlar alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı´nın sunumu ile ilçe genelindeki tüm okullar ve okul ihtiyacı olan bölgeler titizlikle incelendi. Alınan kararlar neticesinde kısa vadede Gaziosmanpaşa´nın okul ihtiyacının sıfıra indirilmesi planlanırken, yatırım programları başlatıldı.

 

Gaziosmanpaşa'da bazı mahallelerde ilkokul, bazı mahallelerde ortaokula ihtiyaç var. Bazı mahalelelerde de ise her ikisine birden ihtiyaç var. Lise ihtiyacı çok fazla görülmüyor. Engellilere yönelik iş okullarının artması gerekiyor.

Gaziosmanpaşa'da 23946 ilkokul öğrencisi var. Derslik başına ortalama 37 öğrenci düşüyor. Ortalama 24 derslikli 15 adet yeni okula ihtiyaç var.

Gaziosmanpaşa'da 34934 ortaokul öğrencisi var. Derslik başına ortalama 61 öğrenci düşüyor. Ortalama 36 derslikli 15 adet yeni okula ihtiyaç var.

Gaziosmanpaşa'da 14926 lise öğrencisi bulunuyor. Lise öğrencileri TEOG'la İstanbul içindeki okullara dağıldığından okul binası ihtiyacı kısa vadede görülmüyor.

 

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporun detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!