Gaziosmanpaşa'da Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi Gaziosmanpaşa'da uygulamaya konuldu...

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı İçişleri Bakanlığı'nın 'okul güvenliği genelgesi' çerçevesinde, okul güvenliği toplantısı düzenledi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Oktay Çağatay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, Şube Müdürleri, Okul Müdüleri, Emniyet Mensupları ve Muhtarlar katıldılar.

 

Toplantıda yapılan değerlenidrmede, tüm okullarda bugüne kadar meydana gelen suç sayıları, suç türleri, okulların fiziksel güvenliği ve mevkileri ile çevresel etkenler göz önünde bulundurularak güvenlik değerlendirmesi yapıldı. Okullar güvenlik yönünde öncelikli gruplara ayrılarak, öcelikli okullarda çocuk, asayiş, narkotik ve trafik birimlerinden ekipler bulunurken, kolluk kuvvetleri personelinden 'Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi' ise tüm okullar için görevlendirilecek.

 

Okulla ilişkisi bulunmayan şahıslar uzaklaştırılacak, gerekiyorsa cezai işlem tabi tutulacak. Çocuklara sigara, alkol, bali, tiner vb. insan sağlığını tehlikeye sokan maddelerin satışı sıkı denetlenecek ve aykırı hareket eden kişilere kesinlikle müsaade edilmeyecek. Gerekiyorsa cezai işlem uygulanacak. Eğitim-öğretimi olumsuz etkileyen metruk bina ve yapılar denetlenecek.