Gaziosmanpaşa’da Özel Öğrenciler El Becerilerini Konuşturdu

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelen Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencileri, düzenlenen kurslardan öğrendikleriyle keçeden nazarlık yapma etkinliği gerçekleştirdi. Ellerindeki keçelerle birbirinden güzel ürünler ortaya çıkartan öğrencilerin heyecanına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da ortak oldu.

 

Engelli bireylerin sosyal hayata adaptasyonu ve toplumda daha güçlü biçimde yer almaları amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin dans gösterileriyle başladı. Başkan Usta, öğrenciler ile birlikte horon tepti. Ardından keçeden nazarlık yapma etkinliğini takip eden Başkan Usta, öğrencilerle yakından ilgilenerek her biriyle sohbet etti.

 

“KURSLARA KATILINCA HAYATIM DEĞİŞTİ”

Gerçekleştirilen kurs ve etkinliklerden dolayı mutlu olduğunu belirten Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencisi Mert Seçkin Çekici, “14 yaşımda omurilik hastalığına yakalandım. 3-4 yıl boyunca evde oturdum ve zor dönemler geçirdim. Bir gün, telefonuma gelen mesajla Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nden kurslara davet edildim. Kurslara katılınca hayatım değişti. Gezilere gidiyoruz, güzel vakit geçiriyoruz, yeni arkadaşlar ediniyoruz” dedi. Bir diğer öğrenci Kader Doroğlu ise, kurslardan birçok şey öğrendiklerini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORLAR

Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde uzman eğitmenler tarafından düzenlenen kurs ve etkinliklerde öğrenciler, hem el becerilerini geliştiriyor hem de mesleki eğitimlerle hayata daha sıkı tutunuyor. El sanatları kurslarında özel öğrencilerin ürettiği el emeği ürünler, satılarak elde edilen kazanç yine öğrencilerin giderlerinde kullanılıyor. Sıcak bir aile ortamı havasında verilen eğitimlerin yanı sıra engellilerin kaynaşarak sosyalleşmesi için de hizmetler sunuluyor. Spor etkinlikleri, seminerler ve kültürel geziler ile engellilerin toplumsal yaşama katılımı sağlanıyor.

 

KURSLARA KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin engellilere yönelik Ahşap Boyama, Nikah Şekeri, Takı Tasarımı, Keçeden Süs Eşyası Yapımı, Mehteran, Tiyatro, Spor, Kuran-ı Kerim, Model Uçak Yapımı, Bilgisayar, Resim kurslarına kayıtlar devam ediyor. Kurslar ve kayıt hakkında bilgi almak isteyenler (212) 453 51 80 iletişim hattından veya Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nden bilgi alabilirler.