Gaziosmanpaşa’da Pazarlar Güven Altında

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, semt pazarlarında meydan gelen hırsızlık ve yankesicilik olaylarını önleme ve faillerinin olay anında yakalanması için bir uygulama başlattı.

 

Proaktif Polislik de denen uygulamada, ilçede kurulan semt pazarlarında iki veya 4 resmi polis, Pazar kuruluş saatinden, kapanış saatine kadar Pazar içerisinde ring şeklinde devriye geziyorlar.

 

Bu uygulama ile hırsızlık ve yankesicilik yapanlar anında yakalanıyor. Polisi pazarda gören hırsız ve yankesiciler hırsızlık olaylarına da yeltenemiyor.

 

Pazarda dolaşan polisler, vatandaşları açık, biraz uzakta bırakılan, sırtlarında taşınan çantalar noktasında uyarılarda da bulunuyor.

 

Şüpheli görülen bazı şahıs ile ilgili olarak kimlik sorgulaması ve üst araması da gerçekleştiriliyor. Pazarlarda hırsızlık olaylarında genellikle kadınlar ve çocuklar kullanılıyor.

 

Pazarda güvenli bir oluşturulmasından vatandaşlar ve esnaf son derece memnun oluyor. Pazarda bir olay yaşamış ve pazara küsmüş, yaşadığı olay sonrası psikolojik olarak pazara gitmek istemeyen vatandaşlar da bu sayede pazara güvenle gelebiliyor.

 

Yaklaşık bir aydır gerçekleşen bu uygulama sayesinde Gaziosmanpaşa pazarlarında hırsızlık ve yankesicilik olaylarında yüzde 90’a varan oranda azalma olduğu gözleniyor.