Gaziosmanpaşa'da STK'lar ilk kez Gençlik Festivali düzenledi.

GOP El Ele Derneği Başkanı Nezihe Usta öncülüğünde, Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen 1. Gençlik Festivali, Millet Bahçesi'nde gerçekleşti.

 

Etkinliğe Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin USTA, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin CAN, Ak Parti İlçe Başkanı  Fatih AYDEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Genç Kızılay İstanbul İl Başkanı Berat AKOVA, Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Ak Parti Gaziosmnapaşa Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit, Siirt Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Çığır, Samsunlular Dernek Başkanı Şenol Saka, Eynesil Köseli Dernek Başkanı Aydın Dalman, Ülkü Ocakları Başkanı Furkan Şahin, Belediye Meclis Üyeleri ve kızılay gönüllüleri katıldılar.  

Etkinlikte geleneksel sokak oyunları yarışması düzenlendi. Tatlı bir rekabet içerisinde kıyasıya yarışan gençler izleyicilerden tam not aldı. Oyunlarda Başkan Usta ve prokolde mendil kapmaca oyununa mendil katılım sağladılar. Oyunlardan sonra dereceye girenlere Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli ile protokole dahil kişiler birlikte madalyaları takdim ettiler.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, programda yaptığı konuşmada;

“Bugün burada birincisini düzenlediğimiz Gençlik Festivalini organize ederek öncülük eden Gop El Ele Derneği Başkanımız Sayın Nezihe Usta Hanımefendi’ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle Kızılayımız 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak yoksul ve yardıma muhtaç olanlara barınma, beslenme, kan ve sağlık yardımını ulaştırmak, afet ve uluslararası yardım gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir.

Bu anlamda Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi olarak göreve geldiğimizden kısa bir süre sonra dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs salgınının ilk gününden itibaren ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk.

Aynı zamanda oluşabilecek bir afet durumunda vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla Genç Kızılay gönüllülerimizi oluşturduk.

Gençlerimize verdiğimiz eğitimler, düzenlediğimiz etkinlikler, kazandırdığımız özgüven sayesinde ülkemizin istikbali olan gençlerimizin sağlıklı, paylaşımcı, dinamik, mücadeleci, aynı hedef etrafında birleşen, milli ve manevi değerleri özümsemiş birer Kızılaycı olmalarını amaçladık.

Çünkü yapılacak çok işimiz, gidilecek çok yolumuz, el uzatılacak çok yetim, ziyaret edilecek ise, çok kalp var.

Değerli genç Kızılay Gönüllülerimiz burada şunu bilmenizi isterim ki göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta’nın destekleriyle birlikte daima sahada, daima hareketli, daima dirençli, topluma fayda sağlayacak bir gençliğe sahip olduğumuza bugün burada hep birlikte şahit oluyoruz.

Huzurlarınızda bir kere daha bizlere vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta’ya teşekkür ediyoruz.
Kalpler iyilikle kazanılır diyerek
Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.