Gaziosmanpaşa'da Taşeron Personel Müracatları Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikleriyle hız kazanan taşerona kadro çalışmalarında müjdeli haber, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin meclisten geçirilmesiyle gelmişti. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi de, bünyesinde çalışan 2.500 işçinin kadroya geçişleri için resmi süreci başlattı. İlk müracaatı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bizzat kabul etti. Kadroya geçecek işçiler ise büyük sevinç yaşadı.

 

"İŞİNİ SEVEREK ÇALIŞAN, BU SINAVLARI RAHATLIKLA GEÇER”

Kadro başvurusunu aldığı işçilerin sevincini paylaşan Başkan Usta: ”Hem taşeronlar, hem ülkemiz, hem de kurumlarımız açısından faydalı olacağını, daha sistemli bir çalışma yapılacağını düşünüyorum. Biz bünyemizde çalışan arkadaşlarımızla taşeron işveren şeklinde değil, birlikte iş yapan anlayışla bu işi yürütüyorduk. Bu sistemle bunun daha rahat olacağını, verimli olacağını düşünüyorum. Bu bakımdan müracaatları yapan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz müracaat eden tüm işçi kardeşlerimizin müracaatlarını alıyoruz. Birçok vatandaşımız yazılıya takılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da defaatle zor bir sınav olmadığını söyledi. İşini seven çalışan, çalışmak isteyen bu sınavlarını rahatlıkla geçer” dedi.

 

Çalışanlar, öncelikle SGK kaydı, adli sicil raporu, fotoğraf ve diploma örneği ile ilk başvurularını gerçekleştirecek. Daha sonra başvuruları kabul edilen işçiler, yazılı ve sözlü sınava tabii tutulacak. Sınavda başarılı olanlar ise, güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya devam edecek. Başvurular, 11 Ocak Perşembe günü mesai bitiminde sona erecek.