Gaziosmanpaşa’da Tiyatro Perdesi, “Engelsiz Sanat” İçin Açıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi'nde eğitim gören engelli ve engelsiz gençleri aynı tiyatro perdesinde bir araya getirdi.

 

Gaziosmanpaşa Şehir Tiyatroları Sahnesi'nde sahnelenen gösteriye çok sayıda vatandaş katıldı. Engelli ve engelsiz gençlerin aynı sahnede buluştuğu oyun, tiyatro sevgisini ve tiyatroda oynamaya hiçbir durumun engel olmadığını anlatıyor. Çocuklarını tiyatro sahnesinde izleyen aileler, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ MUTLU, BİZ MUTLUYUZ”

Engelli oğlunun tiyatroda sahne aldığını ifade eden Hülya Akman, “Benim oğlum da sahne aldı, ufak bir skeç yaptılar. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Bu bizi gururlandırıyor. Biz geçen yıl tiyatro eğitimine başladık, bu sene yoğun bir şekilde ve büyük bir destekle devam ediyor. Çocuklarımız çok mutlu, biz çok mutluyuz. Onlar eğitim aldıkça daha fazla şey yapabildiklerini görüyoruz. İçlerinde farklı cevherler olduğunun farkına varıyoruz ve biz de onlar sayesinde hayata farklı bakıyoruz” diye konuştu.