Gaziosmanpaşa İzmir Arası Ne Kadar?

İstanbul'un son ilçesi Tuzla'dan çıkıp, İzmir'in Bornova’sına varış 3 saat olabilir.

 

İstanbul'da 39 ilçe var.

Her ilçenin İzmir'e varış saati ve ödediği yol ücreti farklı oluyor. Bu nedenle İstanbul İzmir arası 3 saat demek bu nedenle doğru bulunmuyor. Ayrıca yol ücreti tek gidiş 256 TL'den daha pahalı.

 

Gaziosmanpaşa İzmir arası 3 saat değil!

Gaziosmanpaşa'dan çıkan bir otomobil, yeni otoyolu kullanarak 470 kilometre yol kat ettikten sonra, 4 saat 13 dakika sonra İzmir'e varıyor. Tabi zaman süreci trafiksiz bir yola göre ortalama alınmış. Birde İstanbul çıkış trafiğine takıldığında bu süre uzar gider... Yani bu süre en az şartlarda 5-6 saati bulur.

 

Gaziosmanpaşa İzmir arası otoyol ve köprü ücreti 512 TL değil,   542 TL

Gaziosmanpaşa’dan çıkan bir otomobil Osmangazi Köprüsü ve İzmir otobanına girmeden önce bir köprü ve birde otoban geçmek durumunda!  Gaziosmanpaşa'dan çıktığınızda önce boğaz köprüsünden geçeceksiniz 10 TL civarı, ardından Anadolu Otoyolu'na girip Gebze civarında çıkacaksınız 10 lira civarı da onu hesap ederseniz  rakam  276 liraya çıkıyor. 

 

Dönüşte boğaz köprüsü parası yok ama Anadolu Otoyolu'na para ödeyeceksiniz.  Yalnız gidiş dönüş 512 değil, 542 TL tutuyor.

 

Rakamların gerçeği bu! İsteyen eski yoldan gider.

Bu rakamları göze alıp kullanmak isteyenler için yol açık. Biraz zaman kazanmış olurlar. Ama rakamı fazla bulan varsa eski yoldan İzmit'i dolaşarak gidip gelebilir.

 

Bu durumda  3-4 saat civarında fazla yol gidebilirsiniz. Ayrıca yol 100 kilometre civarında uzar. 100 kilometrede ortalama 40 lira fazladan yakıt yakarsınız. Dönüşü de eklerseniz 80 lira...