Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı‘nın Anne Okulu Eğitimleri Devam Ediyor

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'nın himayelerinde yürütülen “Anne Okulu Projesi” kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan Şartlı Sağlık Yardımı alan annelere çocuğun gelişim dönemleri, çocuklara uygulanan testler hakkında genel bilgi ve çocuklarda karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik eğitimler veriliyor.

 

SAĞLIKLI AİLE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Sağlıklı aile yapısının Güçlü Türkiye’nin mihenk taşlarından biri olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan HATİPOĞLU: " Şartlı Sağlık Yardımı, 3294 Sayılı Kanun kapsamında muhtaçlığı mütevelli heyeti tarafından onaylanmış hanelere yönelik şartlı bir yardım programıdır. 0-6 yaş aralığında çocuğu olan annelerin eğitim imkânından yararlanmalarını sağlamak amacıyla psikolog sunumlarıyla farkındalık oluşturan eğitimlerimiz devam etmektedir. Erken çocukluk dönemi, çocuğun sağlıklı birey olarak kişilik gelişimi göstermesinde kritik bir dönemdir. Ebeveynler arasında çocuk ile daha çok vakit geçiren, duygusal bağ kuran ve şefkatli bir sığınak olan annenin çocukların gelişiminde önemli rolü bulunmaktadır. 16 mahalleden oluşan ilçemizin her mahallesindeki anneye ulaşmayı hedefleyerek eğitim takvimini planladık. 0-6 yaş aralığında çocuğu olan annelerin çocuklarını bırakarak eğitimlere katılması oldukça zordur. Annelerin kendilerini geliştirecek faaliyetlere katılabilmesi için çocukların bakımını üstlenecek bir sistem oluşturulması gerekmekte. Bu nedenle kaymakamlığımız bünyesinde çocuklar için de oyun etkinlik alanı oluşturarak, annelerin eğitimde olduğu zaman diliminde eş zamanlı olarak çocuklar için de etkinlik düzenlenmekteyiz. Projedeki amacımız, çocuk sağlığı eğitimleri ile annelere çocuğun gelişim evreleri ve çocuklardaki davranış bozukluklarını değiştirme yollarını aktararak aile içi etkili iletişim yollarını güçlendirmektir” dedi.

 

Anne Okulu Eğitimlerinde çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini etkileyen en önemli kişilerin ebeveynler olduğu bilinciyle annelere; duyuşsal gelişim, bilişsel gelişim, bedensel gelişim, dil gelişimi, sosyal gelişim, hareket gelişimi ve cinsel gelişim konuları aktarılmaktadır.

 

Annenin, çocuğun ve dolayısıyla ailenin iyi olma halini destekleyen projenin başlangıcından itibaren gerçekleştirilen 10 eğitime 600 anne katılım sağlamıştır.  “Güçlü Kadın Bilinçli Anne” mottosuyla hayata geçirilen proje, ihtiyaçlar doğrultusunda yenilenerek çalışmalarını devam ettirmektedir.