GAZİOSMANPAŞA'NIN EĞİTİM YÜZÜ YENİLENİYOR

Yapılan incelemeler sonucunda İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin destekleriyle ilçemizde; Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gaziosmanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi yıkılıp yeniden inşa edilirken Arman Polat Ortaokulu ve Gazipaşa İlkokulu’nda ek bina yapım işlemlerine başlandı.  

 

Yine yapılan incelemeler doğrultusunda son İstanbul Depremi’nde hasar aldığı tespit edilen Vefa Poyraz Anadolu Lisesi, 100. Yıl İlk-Ortaokulu binalarının da yıkılıp yeniden inşa çalışmalarına başlandı.  Kadri Yörükoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karlıtepe İlkokulu’nda ise güçlendirme çalışmaları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı başlangıcında bitirilmek üzere devam ediyor.

 

Gaziosmanpaşa’nın eğitim yüzüne yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen okullar 21. Yüzyıl becerileriyle donatılmış bireylerin yetişmesi, çağın gerektirdiği bilginin ve teknolojinin aktarılması için uygun fonksiyonlarla tam donanımlı hale getirilirken depreme ve olası bir doğal afete karşı üst düzey güvenlikli ve çevre dostu binalar haline getiriliyor.

 

Yeniden inşa edilen okullarda bulunan fen ve bilgisayar laboratuvarları gibi bilimsel uygulama alanları ile öğrenciler bilimin ışığında eğitim alabilecek; kütüphaneler, drama salonlarında kültür ve sanat faaliyetlerini icra edebilecek, Tasarım Beceri Atölyeleri ile çocuklar derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirebilecek, bilgileri pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürmelerine imkânlar bulacaktır.