Gaziosmanpaşa'nın duayen muhtarı Orhan Sönmeztürk.

Orhan Sönmeztürk ilk günkü dinçliği ile hizmete devam ediyor.

 

Gaziosmanpaşa'nın en kıdemli muhtarı Orhan Sönmeztürk'ü editörümüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.

 

Muhtar Orhan Sönmeztürk, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı. Karlıtepe Mahallesi’nde yapılan hizmetleri anlatan Sönmeztürk, editörümüz Kara'ya şöyle konuştu:

 

51 yıldır muhtarlıktayım.

Gaziosmanpaşa Karlıtepe Muhtarlığında babamın yanında 26 yıl görev yaptım. Babam muhtardı. Babamdan sonra 1994 yılında muhtar seçildim.  Ve 5 dönemdir, 25 yıldır muhtarlık yapıyorum.  Karlıtepe Muhtarlığında geçen sürem ise toplamda 51 yıl oldu.  Burada bütün aileleri tanırım. Hayatım boyunca mahalleme hizmet ettim, onlarda bana güven duyarak seçimlerde muhtarlığı bana teslim ettiler.

 

45 bin nüfusumuz var.

Mahallemizde 45 bin civarında nüfus ve 15 bin civarında seçmen var. Birçok seçmenimiz seçim zamanları memleketlerine gidip oy kullanmak istedikleri için seçmen sayısı düşüyor.

2014 muhtarlık seçimlerinde iki aday yarıştık. 7.300 oy alarak yeniden seçildim. Şimdi ise beşinci dönemim bitiyor, 6. dönem için yeniden adayım.

 

Muhtarların kurumlarla ve belediyeler ile diyalogları iyi olmalı. Şahsi ve siyasi düşünceden önce mahallenin hizmet alması düşüncesi ön planda olmalıdır. Bu nedenle mahalleye iyi hizmetler, iyi diyaloglarla gelir. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz.

 

Mahallemizde bu dönemde yapılan hizmetlerin bazıları şöyle oldu:

 

Göçmenler Sokakta kaldırımlar yeniden düzenlendi. Bazı elektrik kabloları yenilendi. Fakat Gaziosmanpaşa İşletme Müdürlüğüne bağlı bazı sokaklarda zaman zaman aksamalar oluyor. Belediye tarafından Bilgi Evi yapıldı. Çocuklarımız faydalanıyor. Göçmenler Sokakta belediye tarafından yeni muhtarlık binamız yapıldı. İhsan Çıkmazına park yapıldı. Mahallemizde riskli alan, kentsel dönüşüm yok. Ada bazlı imar veriliyor. İmam Hatip yıkıldı. Otoparklı olarak yeni yapılıyor. Muhtarlığımıza internet sitesi açtık. Vatandaşlarımız üye olarak kendilerine gelen tebligatları buradan takip edebiliyor.

 

Mahallemizde önümüzdeki dönem yapılması istenen hizmetler ise şöyle:

Elektrik kablolarının yer altına alınması için girişimlerimiz sürüyor. Bir tane ASM var. Mahalle sakinlerimiz başka ASM'lere gitmek durumunda kalıyor. Mahalleye yeni ASM yapılmalı. Yahyagalipbey Caddesi üzerine yeni trafo gerekiyor. Pazar pazarı kaldırılarak kapalı bir pazar yerine taşınması yapılmalı. İmam Hatip otoparkına taşınabilir. Ordu Caddesi'nde orta refüj çalışması, mahalleye girişi engelliyor. Muhtarlığın etrafındaki alan park olarak düzenlenmeli ek istiyorum. Asayiş olayları pek olmuyor. Fakat pazar kurulunca çanta, cüzdan çalmaz hırsızlıkları oluyor.