Gaziosmanpaşa'nın en kıdemli meclis üyeleri

Yerel seçim tarihi yaklaştıkça gözler meclislere çevriliyor.

 

Gaziosmnapaşa Belediye Meclisi'nde görev yapan meclis üyelerinin bir çoğu ikinci dönem görevini yerine getiriyor.  Bu isimler arasında üçüncü döneme devam edip, etmeme kararı parti içi denglerin ve adayların durumuna göre değişiyor. Listeler yeniden şekilleniyor.

 

Ak Parti'de kural gereği arka arkaya üç dönem aynı görevde bulunan isimler, dördüncü kez tekrar aynı göreve verilmiyor.  Fakat farklı görevler olabiliyor.  Ak Parti'nin Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi'nde arka arkaya üç dönemini dolduran iki isim var.  Bunlar Mahmut Yeter ve Suat Alkan. Dördüncü dönem meclis listesinde yer alamayacak. Yılmaz Özkan ise milletvekilliği aday adaylığı sürecinde üçüncü dönem içerisinde iken istifa etti.

 

CHP'de ise böyle bir kural yok ama en eskiler olarak Akif Altın ve Sabiha Tüzünoğlu göze çarpıyor. Akif Altın 1989 seçimleri ile meclis üyeliği görevine geldi. Zaman zaman ara verdi ama son iki dönemdir yine görevde. Sabiha Tüzünoğlu ise İl Genel Meclis Üyelikleri görevinden sonra meclis üyeliğine geçiş yapan isim olarak görülüyor. Hasan Temel ise ikinci dönemini devam ettiren bir isim.