Gaziosmanpaşa Otizm Farkındalık Günü’nde ‘Mavi’ye Büründü

Farklılıkları görmezden geldiğimiz her an bir otizmli çocuk hayata küsüyor. Bunun önüne geçmek için Gaziosmanpaşa Belediyesi otizmli bireylerin toplumun önemli bir parçası olduğunu hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören otizmli öğrenciler "Mavi Yansımalar" adı altında taş boyama yaparak Gaziosmanpaşa’yı ‘Mavi’ye bürüdü.

 

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, çok sayıda otizmli öğrenci ve aileleri katıldı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri önce, zumba dans gösterilerini sergiledi, ardından da taş boyama yaparak ‘Otizme Mavi Işık Yak’tı. Engelli gençlerin doyasıya eğlendiği etkinlik, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

 

“OTİZME MAVİ IŞIK YAK”

Taş boyaması yapan otizmli öğrenciler “Taşların boyamasını yapıyoruz, mavi renge boyuyorum. Ellerimizi de maviye boyayarak ‘Otizme Mavi Işık Yak’tık. Eğleniyoruz güzel vakit geçiriyoruz burada. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kutlu olsun. Boyama yapmayı seviyoruz. Taşları boyayıp başkalarına vereceğiz” ifadelerini kullandı.