Gaziosmanpaşa yeni kaymakamı İskender Yönden

Numan Hatipoğlu'nun Tokat Valiliği'ne atanmasından sonra boşalan Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına  Hatay İskenderun Kaymakamı  İskender Yönden atandı.

 

ÖZGEÇMİŞ   Doğum Yeri - Tarihi: Adana İli Kozan İlçesinde 1971 yılında doğdu.   Aile Hayatı: Adana'nın yerli eşraflarından esnaf bir ailenin evladı olan İskender Yönden, Aile Hekimi Dr. Ayşenur Yönden hanımefendi ile evli olup, iki çocuk babasıdır.   Eğitim Hayatı: İlk ve orta öğrenimini Kozan’da tamamlamış olup, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayarak 1990 yılında mezun olmuş ve akabinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisans yapmıştır.
  Mülki İdare Amirliği Mesleğine Giriş:  İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavı kazanarak 1996 yılında "Adana Kaymakam Adayı" olarak atanmış olup, yurt dışı stajını yapmak ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere İngiltere’ye gönderilmiştir. Mesleki inceleme ve staj süresini tamamladıktan sonra 85.Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamamlayarak Mülki İdare Amirliği görevine intisap etmiştir.   Mülki İdare Amirliği Meslek Hayatı:   ►ADANA/Aladağ Kaymakam Vekilliği ►KAYSERİ/Sarız Kaymakamlığı ►SİİRT/Şirvan Kaymakamlığı ►OSMANİYE/Toprakkale Kaymakamlığı ►BATMAN/Kozluk Kaymakamlığı ►HATAY/Erzin Kaymakamlığı ►AYDIN/Didim Kaymakamlığı ►BURSA/Kestel Kaymakamlığı ►HATAY/İskenderun Kaymakamı   Vatandaş odaklı hizmeti kendisine şiar edinen Kaymakam İskender Yönden; görev yaptığı yerlerde eğitim, sağlık, turizm, kültür ve sanayi v.b. sosyal ve ekonomik kalkınmaya yönelik yaptığı ve yapılmasına vesile olduğu proje ve çalışmalar dolayısıyla Bakanlık ve Valilik makamlarınca teşekkür belgesi ile taltif edilmesinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruşları tarafından da hizmet ödülü takdim edilmiştir.   İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilmektedir.   Son olarak; İskenderun Kaymakamı iken İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 19/05/2022 tarihli OLUR'ları ile Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına görevlendirilmiş olup, 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü itibariyle İlçemizdeki görevine başlamıştır.