Gaziosmanpaşa Belediyesi Kurban Kesim Yeri..

Gaziosmanpaşa Belediye kesim alanında kesimler devam ediyor...

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yıldıztabya altında İstanbul Caddesi'nde oluşturduğu kurban kesim yeri sabahtan itibaren doldu. Kurbanlarını burada alan vatandaşlara, numara ve kesim saati randevusu verildi. Fakat kesimlerin daha hızlı yapıldığı gözlendi. Kesim için tesise giren vatandaş, kurbanını kesim sırasına aldırdıktan sonra yarım saat içinde tesisten çıkıyor.

Burada düzen biraz el yordamı ile yürüyor. Girişte vatandaşı yönlendirecek danışma yok. Sıra erken geldiğinden bazı vatandaşlar, sonradan kurbanını sıraya aldırmak durumunda kalıyor. Vatandaş sora sora kurbanını kendi bulduruyor.

Kesim yapılan yerde akan kanın temizlenmesi biraz zaman alıyor. Kan kanala gidiyor ama kesilen hayvan soyulmak için beklerken, kan biraz daha etrafa yayılabiliyor. Kesim daha modernize edilebilier.

Etler büyük parçlar halinde kesilip, poşetlenerek vatandaşa teslim ediliyor. Deriler orada bırakılıyor, almak isteyen alıyor. Bağırsak ve diğer sakatatlar dışarda çöpe atılıyor. Bazı vatandaşlar çöplerden ve kesim yerinden işe yarar parçaları alarak ekonomiye geri döndürmeye çalışıyor.