Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Kimlik Sorunu

Vatandaşlar kimliksiz işlem yapamıyor ama vatandaşın kimliği güvenlikte kalmış...

Gaziosmanpaşa Belediyesi, belediye girişinde kimlik bırakarak alınan kartla içeriye giriş uygulaması başlattı. Bu uygulama personelin giriş çıkış saatlerini kayıt altına alırken doğru bir uygulama; ancak vatandaş için sorun olmaya başladı.

Girişte kimlik bırakan vatandaşlar katlarda işlem yaptırıken kimlik ibraz edemiyorlar. Çünkü kimlikleri belediyeye giriş için aldıkları elektronik giriş kartı ve kayıt için güvenliğe verilmiş durumda! Hal böyle olunca belediye içersinde bir sorunlar yumağı başlıyor.

Ayrıca her gün belediyeye giren, veya günde bir kaç kez giren esnaf, emlakçı, müteahit veya farklı iş grupları kimlik bırakıp almaktan bıkmış durumda!  Ayrıca kapıda kimlik bırakma uygulamasının hukuki bir altlığının olup olmadığına dair yazı veya yönetmelik ortalıkta yok! Vatandaş kimlik vermezse içeri girip vergisini ödeyemeyecek mi? 

Vatandaşlar belediye personeli için kartlı geçişin olabileceğini ancak vatandaşlar için kartlı geçişin kaldırılmasını istiyor. Ya da kendilerinin de sisteme bir kez kayıtlarının yapılması ve giriş kartlarının verilmesini istiyor. Vatandaşlar, vergi dairesine, SGK'ya, Kaymakamlık gibi devletin diğer kurumlarına kimlik bırakmadan girdikelerini, belediyenin böylesi bir uygulamaya gitmesine anlam veremediklerini ifade ediyor.