Gaziosmanpaşa'da Kasap Eğitimi Verildi.

Gaziosmanpaşa’da 32 vatandaşa “Kurban Kesim Elemanı Eğitimi” verildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Kurban Kesim Elemanı Eğitimi” kursuna katılan 32 vatandaşa öncelikle yasal mevzuat anlatıldı. Müftülük yetkilileri tarafından kursiyerlere dini bilgi ve kurallar aktarılırken, Belediye bünyesinde görevli veterinerler tarafından da genel hijyen kuralları ve kesim işleminin nasıl yapılacağı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Ayrıca olası yaralanmalara karşı kursiyerlere temel ilk yardım bilgileri aktarıldı. Bu eğitimlere katılan 32 kursiyere ise sertifika verilerek, uygun görülen yerlerde kendi kurbanlarını kesmeleri ya da kurban kesim elemanı olarak çalışmaları için izin verileceği belirtildi. 

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kurban satış ve kesim hizmetlerinin verileceği alanları da belirledi. Buna göre; Yıldıztabya Mahallesi İstanbul Caddesi üzeri Yıldıztabya Adaklık Kurban Satış ve Kesim Yeri ile Karayolları Mahallesi 568 Sokak üzeri Karayolları Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde kurbanlık hayvan satış noktaları oluşturuldu. Bu iki nokta dışında kurbanlık hayvan satışına izin verilmeyeceği bildirildi. Ayrıca 22 ayrı noktada kurban kesim noktası oluşturularak, buralarda uzman kasaplar görevlendirildi. Kendi kurbanını kesmek isteyen ancak uygun yer bulamayan vatandaşlar için de  Karadeniz Mahallesi Daimi Halk Pazarı’nda bir alan oluşturuldu. Bu alanda vatandaşların ihtiyaç duyabileceği her şey için destek verileceği kaydedildi. 

Sürekli olarak denetlenecek kurban satış noktalarında sağlık kontrolü, dişi hayvanların ultrasonla gebelik tayinleri, kurbanlıkların yaş tayinleri uzman veterinerler tarafından yapılacak. Vatandaşlar istedikleri takdirde 24 saat boyunca ilgili Belediye personeline ulaşarak hayvanlarla ilgili bilgi alabilecek.

Vatandaşların Kurban Bayramı öncesi ve süresince oluşabilecek problemlerle ilgili danışma, şikayet ve ihbarlar için aşağıda verilen telefonları kullanabilecekleri belirtildi:

Belediye Çağrı Merkezi : 444 0 467 Zabıta Müdürlüğü : 0212 453 53 35 Hayvan Sağlığı Şefliği : 0212 453 53 14 – 453 53 23