Gaziosmanpaşa Stadı 'THE END'

Stad gidiyor, yerine otopark ve spor salonu geliyor...

Gaziosmanpaşa eski Belediye Başkanı Erhan Erol döneminde kalan hisseleri belediyenin borçlarına karşılık olarak İBB'ye devredilen Gaziosmanpaşa Satdı'nda yeni proje İBB meclisinde onaylandı.

Gaziosmanpaşa'nın arşivi niteliği taşıyan Gophaber 9 Mayıs 2012 tarihinde bu konu ile ilgili şöyle haber yayınlamıştı...

"Gaziosmanpaşa İlçe Stadı'nın bulunduğu 16 dönüm arsanın 6 dönümü İBB ve hazineye, 10 dönümü Gaziosmanpaşa İlçe Belediyesi'ne ait.

Devirin  gerekçesi "Merkez Mahallesi 1319 ada, 3 parselde 'Semt Stadı Projesi' çalışmalarına başlanacağından taşınmazın plan amacı doğrultusunda kullanılmak üzere İBB'ye devredilmesi işleminin yapılması" şeklinde açıklandı.   Devirle ilgili olarak Kıymet Taktir Komisyonu hissenin bedelini beliryecek. Belirlenen rakam İBB'den tahsil edilmeyip, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin İBB'ye olan borçlarından mahsup edilecek.    İBB'nin devir amacında yer aldığı gibi 'Semt Stadı Projesi' çalışmalarına ne zaman başlanacağı, projenin  ihale olup olmadığı veya söylendiği gibi yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.  Bir müddet sonra Gaziosmanpaşaspor, şu an geçici görünen anlamda maç ve idmanlar için yeni bir stad aramaya başlaması gerekebilir."   Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin stadı İBB'ye devrederken, yapılacağı iddia edilen stad projesi -o tarihte- İBB'nin internet sitesinde aşağıdaki gibi yer alıyordu.

Gelinen noktada Gaziosmanpaşa Stadı'nın olduğu yere artık stad yapılmıyor. Kat otoparkı, spor salonu ve üstü yeşil alan olan bir projeden bahsediliyor.  Bu proje ise İBB'nin Mart 2016 oturumunda kabul edildi. Proje ihale ve uygulama aşamasında ne olur bilinmez.