Gaziosmanpaşa'da 70 Bin Mahalleliyle Gönül Sofraları...

Gaziosmanpaşa’da on binler, gönül sofralarında buluşuyor.

Düzenlenen her bir mahalle iftarında 3 bin kişi ağırlanıyor. Toplam 70 bin kişiyi mahalle iftarlarında buluşturan Gaziosmanpaşa Belediyesi, iftar öncesi semazen gösterisi, çocuk oyunları, dini sohbetler, ilahiler ve Kur’an tilaveti ile vatandaşların gönüllerine de hitap ediyor. Gaziosmanpaşa halkı, bu etkinliklerin yanı sıra ilçenin 16 mahallesinde gerçekleştirilen sokak iftarlarıyla aynı sofrada ekmeklerini paylaşmanın ve oruç açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki ilk sokak iftarını Kazım Karabekir Mahallesi ve Karadeniz Mahallesi’nde düzenledi ve çok sayıda vatandaş kurulan dev sofralarda oruçlarını açtı. Başkan Usta’nın da katıldığı iftar programlarında birlik ve beraberlik içinde, gönül sofralarında binlerce vatandaş bir araya geldi. Tüm halkı sokak iftarlarlarına davet eden Usta, düzenlenen mahalle iftarlarlarında vatandaşlarla tek tek ilgilenerek onların sorunlarını da dinledi. Orucunu mahalleliyle birlikte açan vatandaşlar da böyle bir organizasyonun olmasının kardeşliği ve bağı arttırdığını dile getirdi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve binlerce vatandaşın buluştuğu sokak iftarları, Ramazan Ayı boyunca Yenidoğan-Karlıtepe Mahalleleri, Mevlana Mahallesi, Pazariçi-Yıldıztabya Mahalleleri, Karayolları Mahallesi, Bağlarbaşı-Sarıgöl-Merkez Mahalleleri, Fevzi Çakmak Mahallesi, Hürriyet-Barbaros Hayrettin Paşa Mahalleleri ve Şemsipaşa Mahallesi'nde devam edecek.