Gaziosmanpaşa'da 'Su Timi' iş başında...

Geçtiğimiz yıl ‘Damlaya damlaya çöl olmasın!’ sloganı ile Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından startı verilen su tasarruf kampanyası bütün hızıyla devam ediyor. Kampanya kapsamında oluşturulan Su Tasarruf Timi ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında israfın önüne geçmek amacıyla su tesisatlarını kontrolden geçiriyor.  İlçedeki devlet okullarından sonra kamu kurumlarında devam eden çalışmalar kapsamında lavabo ve tuvalet musluklarının değişimi, rezervuar değişimleri, bataryaların değişimleri gerçekleştirilerek su israfının önüne geçiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, suyun israf edilmemesi gerektiğini belirterek, “İstanbulumuzun su sorunu önümüzdeki 50 yıl için çözüldü. Ama su, insanlığın ortak hazinesidir. Dolayısıyla suyu tasarruflu kullanmak, her şeyden önce diğer insanlara ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Çocuklarımıza ve gençlerimize bu bilinci aşılamak zorundayız. İlçemizdeki okullarımızdan sonra kamu kurumlarında yürüttüğümüz çalışmaların amacı da, su tesisatlarındaki sızıntı ve kayıpları tespit edip, bunları önlemek ve daha da önemlisi toplumun bu konuda bilgilendirilmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Su Tasarruf Timi tarafından ziyaret edilen kamu kurumları ise Başkan Usta’ya teşekkür ederek, yapılan çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.