Gaziosmanpaşa'da Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Törenle Başladı.

2016-2017 yeni eğitim öğretim döneminde, Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim dönemi başlangıcı dolayısı ile Gaziosmanpaşa'da Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Tören dolayısı ile protokol konuşmaları yapıldı, öğrenciler halk oyunları ve çeşitli gösteriler sundular. Açılışa katılan protokol daha sonra sınıfları dolaşarak öğrencilere hediyeler verip, sohbet ettiler.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yaptığı konuşmada, okula başlayacak öğrenciler ile aynı heyecanı ve umutları paylaştığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına en büyük katkıyı, eğitimde elde ettiği başarılar sağlayacaktır. Başarıya ulaşmak için velilerin okullarda öğretmen ve yöneticilerle birlikte iş yapması gerekmektedir. Yaz tatilinin ardından okul hayatına başlayacak öğrencilerimizin derse göstereceği ilgi ve çalışma azmi başarıyı getirecektir.Bu başarı da geleceğe emin ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Daha mutlu ve güzel bir gelecek için her zaman sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim."