Gaziosmanpaşalı Mali Müşavirler Buluştu

01-07 Mart Muhasebe haftasında İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa şube başkanı Kerem Akpınar`ın ev sahipliğinde kahvaltı organizasyonu yapıldı. Gaziosmanpaşa da faaliyet gösteren mali müşavirlerin katılım sağladığı toplantıda, mali müşavirlerin sorunları dile getirildi.

 

Mali Müşavirlerin dile getirdikleri bazı sonları şöyle sıralandı:

Mali tatil geçerliliği ve uygulanabilirliği konusunda sıkıntılar olduğu mali tatilin sadece adının olduğu belirtilmiş. İş yoğunluğu nedeniyle mali tatil gerçek manada yaşanılmamaktadır. Mali tatilin tatil gibi yaşanabilmesi için mali tatil dönemindeki beyanların 7 gün uzatılması yerine, mali tatili takip eden ayın 10-15 ine uzatılması ya da takip eden beyanların birleştirilerek verilmesi daha uygun olur.

 

Muhasebe haftasının vergi haftası ile aynı haftada kutlanması muhasebe mesleğinin vergi ile bütünleştirilerek değersiz hale getirilmesine yol açmaktadır. Muhasebe haftası 3568 sayılı yasanın kabul edildiği 13 Haziran günü muhasebe günü olarak kutlanarak toplumda farkındalığın arttırılması sağlanmalıdır.

Mücbir sebep daha da genişletilmesi sağlanmalıdır.

01.03.2020 itibariyle uygulanmaya başlanan sürekli mesleki eğitimin, zaten sürekli eğitimin içinde olan ve JDYS’yi sürekli güncelleyen mali müşavirlere ve mesleğine hakaret olduğu açık olarak beyan edilmiştir. Zaten yoğun bir şekilde ve tempoyla çalışan meslek mensuplarının gereksiz yere bu eğitim ile zamanları gereksiz bir şekilde alacağı beyan edildi.