Gaziosmanpaşalı Vatan Evlatları Askere Uğurlandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere bir uğurlama töreni düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, tören alanına gelerek gençlerle ve aileleriyle selamlaştı, onlarla sohbet etti. Kur’an tilavetinin ardından Başkan Usta, askere gidecek olan gençlere kına yaktı.

 

“BİRLİKTE BU VATAN UĞRUNA NÖBET TUTACAĞINIZ ARKADAŞLARLA TANIŞMA İMKANI BULUYORSUNUZ”

Asker uğurlama töreninde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Her şeyden önce bu kutsal yolculukta sizlere kolaylıklar diliyoruz. Kazasız, belasız, üstün başarılı görevler temenni ediyorum. Sabırla bekleyecek olan ailelerinizin de bu uzun sürede sizlere dua edeceklerini ümit ediyorum, sabırlar diliyorum. İlk kez burada, birlikte bu vatan uğruna nöbet tutacağınız arkadaşlarla tanışma imkanı buluyorsunuz. Türk bayrağının gölgesinde her bir gencimizin, onuruyla bu ülkeyi savunacağından, bu ülkenin değerlerini koruyacak bir duruş ortaya koyacağından, milletin ona vermiş olduğu bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinden kuşkumuz yoktur” dedi.

 

Gecenin sonunda ise Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından askere gidecek gençlere asker çantası hediye edildi ve Başkan Usta ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Askere gidecek olan gençlerin anneleri gözyaşlarına hakim olamazken salonda duygusal anlar yaşandı.