Gaziosmanpaşa'nın geleceği müdürlüğe geri gitti

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Kasım Ayı ilk toplantısına ilçe ile ilgili çok önemli gündem maddesi geldi. Gaziosmanpaşa'da daha önce İBB ve bakanlık tarafından onaylanan 1/5.000'lik imar planlarının ardından, ilçe belediyesine 1/1.000'lik imar planlarının yapılması kalmıştı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi bazı firmaların desteği ile imar planlarını hazırladı. Gaziosmanpaşa'da Yıldıztabya'nın bir kısmı, Bağlarbaşı, Karayolları, Sarıgöl ve Yenidoğan Mahallelerinde bulunan Riskli Alanlar ile Kentsel Yenileme alanlarında 1/1.000'lik imar planları hazırlandı.

Hazırlanan imar planları Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Kasım ayı ilk toplantısında meclise geldi. Meclis konuyu komisyonlara havale etti. Komisyonda yapılan değerlendirme neticesinde, planlarda bazı eksilikler olduğu ve yeterince bilgi sahibi olmadıkları gerekçesi ile Ak Parti ve CHP'li komisyon üyelerinin ortak görüşü ile planlar müdürlüğe geri iade edildi. Müdürlükte yeniden düzenlemeler yapıldıktan sonra planların daha sonra meclise tekrar gelmesi bekleniyor.

Gaziosmanpaşalı vatandaşlar, yaşamsal alanların bir an önce yeniden düzenlenmesi, uygun fiyata daire sahibi olmak veya uygun fiyata yeni yaşam alanlarında oturmak istiyor. Fiyatları uçan değil, yaşam ve bina standartlar iyi duruma gelen Gaziosmanpaşa bekleniyor.

Meclis gündemindeki  diğer bazı konular ise şöyle oldu:

- Bağlarbaşı Mahallesi Güllü Caddesi ve Adsız Nefer Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan 28039 numaralı Trafo Merkezi, hemen alt kesimde bulunan 1470 ada 21 parseldeki parkın köşesine taşınacak. Bununla ilgili olarak 107 metre arsa 25 yıllığına metrekaresi 1TL'den 25 yıllığına BEDAŞ'a kiralanacak.

- Gaziosmanpaşa Belediyesi çocuklar için gündüz bakım evi kuracak.