Geleceğin Mucitlerini Gaziosmanpaşa'da Yetişiyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik bilişim ve yazılım eğitimlerinin verildiği ROBOGOP Projesi’nde 2. aşamaya geçti. 

 

Türkiye’nin bilişim alanında etkinliğinin arttırılması ve teknoloji üretiminde lider ülke olabilmesini amaçlayan proje hızla devam ediyor. Çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan ROBOGOP Projesi’nde; ilçedeki Bilgi Evleri’nde eğitim gören 7-15 yaş arası yaklaşık 2 bin çocuğa yazılım, kodlama, tasarım ve 3D printer kullanabilme gibi alanlarda uygulamalı eğitim veriliyor.

 

"YAKLAŞIK 2 BİN ÇOCUĞUMUZ BU EĞİTİMLERDEN FAYDALANIYOR"
Milli yazılım bilincinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyleyen  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz Robogop projesiyle çocuklarımıza sadece teknolojiyi kullanmayı değil onu üretebilmeyi ve tüm dünyaya örnek olabilecek yazılımcılar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Vermiş olduğumuz bu eğitimlerde kodlama dilini, program yazabilmeyi, kendi ürettikleri robotu hareket ettirebilmeyi ve bu eğitimlerle çocukların analitik düşünme kabiliyetlerini, ufuklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Geçen yıl başladığımız bu projeyle yaklaşık 2 bin çocuğumuz bu eğitimlerden faydalanıyor” dedi.