Genç Kızılay Gaziosmanpaşa'da Mahalle Yapılanmasına Başlıyor

Türk Kızılay Mahallelerde Genç Kızılay Ekipleri Kurmaya Başlıyor.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, Gaziosmanpaşa’da Genç Kızılay olarak yeni bir yapılanma içerisine girdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi’nde Genç Kızılay ekibimiz mevcut. Biz bunu mahallelerde yaygınlaştırmak istiyoruz. Gaziosmanpaşa’da her mahallede bin olmak üzere, 16 mahallede 16 bin Genç Kızılay ekibi oluşturmayı hedefliyoruz.

 

Genç Kızılay ekibimizi yaygınlaştırarak gençlerimize daha fazla güvenmek istiyoruz.

Mahallelerde onlarla birlikte çalışmak istiyoruz. Gençlerimizi bu işin içine katarak onların sorumluluk bilincine katkı sunup, vatan ve millete hayırlı nesiller olarak yetişmelerine imkan sağlamış olacağız. Bu sayede gençlerimizin bakış açıları daha da genişleyecek, gelecek yaşamlarına ışık tutacak tecrübeler edinecekler.  Bugünün gençleri, yarının liderleri olacaklar.

 

Gençlerimize yönelik olarak yine Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde okullarımızda Genç Kızılay Kulüpleri oluşturulmaya başlandı.

 

Bu amaçla gönüllü gençlerimizi ekibimize katılmaya davet ediyoruz.

Gençlerimizi şubemize uğrayıp çayımızı içmeye, sohbet etmeye bekliyoruz.  Bize 0212 418 50 50 numaralı telefondan da ulaşabilirsiniz.  Veya Ordu Caddesi No:19/5 Gaziosmanpaşa – Meydan  (Belediye Karşısı)’daki yerimize çekinmeden uğrayabilirsiniz.”

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, Gophaber editörmüz Ali Şükrü Kara ile sohbet etti.

 

GENÇ KIZILAY NEDİR?

Türk Kızılay olarak gençlik faaliyetlerin başladığımız 1934 yılından bu yana, tarihimizin her döneminde gençlerimizle bir arada olmaya, Kızılaycılığın yedi temel ilkesi çerçevesinde özde iyi insan olmayı öğütleyen değerleri gençlerimizin hayatlarına nakış gibi işlemeye niyet ettik; her zaman farklılıklara saygı duyan, hoşgörülü ve paylaşımcı bir gençliğin toplumlar için ne kadar büyük bir zenginlik olduğunun bilincinde olduk. Gönüllü gençlerimizle hareketimizin en temel hedefi olan insan ıstırabının dindirilmesi için gece gündüz demeden en zorlu koşullarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Sizler de Genç Kızılay ailemizin ve bu büyük insanlık hareketinin bir parçası olmak isterseniz üniversite kulüplerimizde, şube gençlik topluluklarımızda gönüllü olarak yer alabilirsiniz.

 

ÇOCUK VE GENÇLERE KAZANDIRILACAK DEĞER, BİLGİ VE BECERİLER

Türkiye nüfusunun yarısından fazlası gençlerden oluşmaktadır. Gençler hem hizmet alıcı hem de hizmet verici olarak Türk Kızılay’ı için çok önemli bir hedef kitledir.

 

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK

Gençlerimizin milli ve manevi değerleri özümsemiş, insan ıstırabının dindirilmesi ile dertlenen birer Kızılaycı birey olmalarını amaçlıyoruz.

 

ETİK VE AHLAKİ DEĞERLER

Kurumsal kültürümüzü, etik ve ahlaki değerlerimizi gönüllü gençlerimize aktararak birlik ve dayanışmanın önemini kavramış yardımsever bireyler olarak geleceğe hazırlıyoruz.

 

BEDEN VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Gençlerimizi ve çocuklarımızı çevresine duyarlı, tüm canlılara merhametle muamele eden, etrafına temizliği ve düzeniyle örnek olan bireyler olarak yetiştiriyoruz.

 

TARİHİ VE KÜLTÜREL BİRİKİM

Türk Kızılay olarak farklılıklara saygı duyan, hoşgörülü ve paylaşımcı bir gençliğin toplumlar için ne kadar büyük bir zenginlik olduğunun bilincinde olduk.

 

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

150 Yıllık bu büyük çınarı gelecek kuşaklara ulaştırmak, her daim insanların gölgesinde güvenle ve onurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için daha çok çalışacağız.

 

İYİLİK VE İNSANLIK

Dünyanın her bölgesinde ayrım gözetmeksizin yardımlaşmayı, dayanışmayı, paylaşmayı gelecek nesillere aktaran bir merhamet elidir.

 

 

GENÇ KIZILAY'IN GENÇLİK KAMPLARI VAR

Heybeliada Gençlik Kampı - İstanbul

Kapasite: Haftalık 100

Açık olduğu dönemler : Haziran – Eylül

Yaş Gurubu: 11 – 28

 

 

Eskişehir Hasırca Gençlik Kampı

Kapasite: 300 Kişi

Açık olduğu dönemler : Haziran – Eylül

Yaş Gurubu: 11 – 28 ve özel guruplar

 

 

Kızılay Ankara Çamkoru Gençlik Kampı

Kapasite: 100

Açık olduğu dönemler : Haziran – Eylül

Yaş Gurubu: 11 – 28

 

TÜRK KIZILAY’IN HİZMET VERİRKEN DİKKAT ETTİĞİ 7 İLKE

İNSANLIK
Savaş alanında yaralılara ayrım gözetmeksizin yardım etme isteğinden doğan Kızılay, her nerede olursa olsun insan ıstırabını ulusal ve uluslararası kapasitesi dâhilinde önlemek ve dindirmek için çabalar. Amacı insan hayatının, sağlığının korunması ve insan onuruna saygı duyulmasının sağlanmasıdır. Bütün insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve kalıcı barışı destekler.

AYRIM GÖZETMEMEK
Kızılay, milliyet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi düşünce farkı gözetmez. İnsan ıstırabını, en ivedi ve zaruri ihtiyaçlara öncelik vererek dindirmeye çalışır.

TARAFSIZLIK
Kızılay, herkesin güvenini kazanmak amacıyla, düşmanlıklara taraf olmaz ve hiçbir zaman siyasal, ırksal, dinsel ve ideolojik nitelikteki ihtilaflara girmez.

BAĞIMSIZLIK
Kızılay bağımsız bir kurumdur. Kızılay, insancıl faaliyetlerinde kamu otoritelerinin yardımcısı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarına tabii, ancak kendisine her daim Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Hareketi temel ilkelerine uygun hareket etme olanağı veren bir özerkliğe sahiptir.

GÖNÜLLÜ HİZMET
Kızılay, hizmetlerinden hiçbir şekilde çıkar gözetmeyen gönüllü bir yardım kurumudur.

BİRLİK
Türkiye’de “Kızılay” adı altında tek bir dernek kurulabilir. Bu dernek herkese açıktır. İnsancıl faaliyetlerini bütün yurdu kapsayacak şekilde yürütür.

EVRENSELLİK
Diğer ülke ulusal dernekleri ile eşit statüye sahip ve karşılıklı yardımlaşmada onlarla eşit sorumlulukları ve görevleri paylaşan Kızılay, dünya çapında bir organizasyonun içinde yer alır..