Genç Fikirler, Modern Şehirler Buluşması Yapıldı

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede ikamet eden üniversite öğrencisi gençlerle bir sohbet toplantısında biraraya geldi.

‘Genç Fikirler, Modern Şehirler Buluşması’ adı altında gerçekleşen toplantıda üniversiteli gençlere, ülke ve ilçe sorunlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Gaziosmanpaşa’nın geleceğinin şekillenmesinde üniversiteli öğrencilerin fikirlerini alarak ilçeye daha dinamik bir vizyon kazandırmayı hedefleyen toplantıya 100’den fazla öğrenci katılım gösterdi. Yapılan kahvaltının ardından Nikah Sarayı’nda devam eden toplantıda Gaziosmanpaşa’da süren kentsel dönüşümün yanı sıra eğitim, sportif ve kültürel konular dile getirildi. Üniversite öğrencilerinin özellikle kütüphane istekleri olduğu görülürken Başkan Usta, konuyla ilgili çalışma yapacaklarını ifade etti.

Toplantıda Gaziosmanpaşa’nın İstanbul’un merkezinde bulunmasına rağmen İstanbul geneline entegrasyonda sıkıntılar bulunduğunu belirten Başkan Usta, “Metro projelerimiz ve diğer ulaşıma dair projelerimizle ilçemizin İstanbul geneline entegrasyonunu sağlayacağız. Gaziosmanpaşa özellikle 3. Havaalanı ile Kanal İstanbul projesine yakınlığı dolayısıyla gelecekte çok ön plana çıkacak. Kentsel dönüşümle ilçemize kazandıracağımız yeni sosyal donatı alanları, kültürel ve sportif tesisler var. 2017 yılında 5 bölgede kentsel dönüşüm temeli atacağız. Bunun yanı sıra projesini oluşturduğumuz ve bu yıl içinde temelini atacağımız tesislerimiz ile birlikte halen devam eden ve bu yıl içinde açılacak tesislerimiz var. Biz bu tesisleri yapıyoruz içeriğini oluşturmak sizlere düşüyor. Biz bu tesisleri yapsak da, siz destek vermezseniz amacımıza ulaşamayız. Kültürel, sportif, sosyal faaliyetlerle siz bu tesislerin içeriğin dolduracak ve daha güzel bir Gaziosmanpaşa’da hep birlikte yaşayacağız. İlçemizi marka şehir yapmanın yolu buradan geçiyor” diye konuştu.