Gençlere Kınalı Koçlu Uğurlama

Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere bir uğurlama töreni düzenledi. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 98/1 celp dönemi asker adayları ve aileleri katıldı.

 

İstiklal Marşı’yla açılışı yapılan tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Sonrasında, Afrin’de, Zeytindalı Operasyonu’nda görev yapan kahraman askerlerin yer aldığı videolar, salondakilerden, büyük alkış aldı. Program boyunca Başkan Usta, asker adaylarının her biriyle yakından ilgilendi.

 

DUALARLA UĞURLANDILAR

Törende askere gidecek olan gençlere kına yakıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile birlikte asker adaylarına kına yaktı. Ardından Başkan Usta, salona getirilen bir koça da kına yakarak geleneklere sahip çıkmış oldu. Program, askere gidecek gençler ve vatani görevini yapan tüm askerler için okunan dua ile sonlandı. Gecenin sonunda Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından askere gidecek gençlere asker çantası hediye edildi.

 

Asker adaylarıyla bu mutlu günde birlikte olmanın keyfini yaşadığını vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta: “Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir göreve, mutlu bir şekilde, kına yakarak, tüm dostlarıyla paylaşarak bir uğurlama olduğunu sanmıyorum. Biz, ecdadımızdan bize miras kalan ve hayatımızın en kutsal görevi olarak gördüğümüz, Peygamber Ocağı’na yolculuğu sizlerle beraber yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu organizasyonla birlikte ilçemizden askere gidecek gençlerimizin de birbirlerini tanımalarını amaçlıyoruz. Umarım bu birliktelikleri hayat boyu devam eder“ dedi.

 

“HER BİRİNİZİN ALNINDAN ÖPÜYORUM”

Ülkemiz, adına çok önemli bir süreç yaşandığına dikkat çeken Başkan Usta, şu ifadeleri kullandı: “Biz öyle bir milletin torunlarıyız ki vatanı, milleti, bayrağı ve dini için her şeyi göze alan, ölüme meydan okuyan bir nesiliz. Ülkemiz, şu an, asrın belki de en önemli operasyonunu ve zaferini gerçekleştiriyor. Sizler de önemli bir süreçte askere gidiyorsunuz. Bu tarihin, hem şahitleri hem de baş aktörleri olacaksınız. Bu nedenle her birinizin alnından öpüyor, sizlere bu kutsal görevde başarılar, sizlere dua edecek olan ailelerinize de sabır diliyorum. Allah sizlerin ayağına taş değdirmesin. Şimdiden hayırlı tezkereler”.

Törende konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise, askere gidecek tüm gençlere vatan, bayrak aşkıyla yapacakları bu görevde muvaffakiyetler diledi.