Gençlik öyle Tik Tok'ta değil Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde...

Geleceğin okçuları Gaziosmanpaşa'da yetişiyor!

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde kütüphaneden, sanat kurslarına kadar bir alanda eğitim veriliyor. Bunlardan bir tanesi de okçuluk kursu...

 

Gophaber editörümüz Ali Şükrü Kara, okçuluk merkezini ziyaret ederek Mehmet Üren hocadan kısa bir eğitim aldı. Eğitim sonrası attığı üçüncü ok hedefi 12'den vurdu. Hoca iyi atıcıda iyi olunca başarı kaçınılmaz oluyor.

Burada okçuluk kursu iki dönem olarak devam ediyor. İlk dönem eğitim öğretim dönemi başı olan Eylül ayı ile başlıyor. İkinci dönem ise yine eğitim dönemi takviminde devam ediyor.   İkinci dönem kurs başvuruları ise 13 Ocak'ta başlayacağı belirtiliyor.

 

Seviye olarak sıfırdan başlayanlar, ok atmayı ilerletince üst grupta eğitime devam ediyor. Ok eğitimine devam eden gençler, ilerleyen günlerde isimlerinden başarı ile söz ettirebilirler...

 

Kültür Merkezi’ndeki kurs faaliyetleri, bir devlet üniversitesinin sanat akademisine dönüşme amacı var. Yakında bu dönüşümün gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Gaziosmanpaşa’da Başkan Hasan Tahsin Usta'nın onay vermesi sonrasında, Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu'nun gayretleri ile vücut bulan kültür merkezindeki etkinlikler beğeni topluyor. Burası için uğraş verenler, iyi şeylere imza atmışlar.

 

Gaziosmanpaşa'da böyle kültür ve sanat merkezlerinin artması temenni ediliyor. Gaziosmanpaşa'nın kültür, sanat ve spor merkezine dönüşmesi; alanında başarılı isimlerin ortaya çıkması, ilçenin çehresinin değişmesine yardımcı olacaktır.