GİMEV'in Gündemi Uyuşturucu

Balcıoğlu: Avrupa ile aynı hızda uyuşturucu kullanıyoruz.

Eyüp'te  kurulu bulunan Giresun İmam Hatip Mezunları Vakfı (GİMEV), her Pazar sabahı konusunda uzman bir ismi konuşmacı olarak misafir ediyor. Bu Pazar sabah Cerrahpaşa'dan Psikiyatrist Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu'nu konuşmacı olarak misafir etti.

Balcıoğlu, Türkiye'de uyuşturucu kullanımının arttığını, Avrupa ile aynı hızda uyuşturucu kullanıldığını, insanlarımızın uyuşturucu ile genlerinin de bozulmaya çalışıldığını dile getirdi. Türkiye'den Avrupa'ya doğu ülkelerinden gelen  uyuşturucunun geçişi yapıldığı için Avrupalıların şikayet ettiğini ama bugün hap benzeri fabrikasyon uyuşturucuların Avrupa'dan Türkiye'ye getirildiğini ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadelede eğitim ve sporun önemli olduğuna dikkat çeken Balcıoğlu, futbol ve boks gibi faaliyetlerin spordan biraz uzak sektörel bir hal aldığını ifade etti.

Ailelere uyarıda bulunan Balcıoğlu, çocukların eve geç gelmeleri, okula erken gitmelerine dikkat edilmesi gerektiği ve arkadaş çevresinin de tanınmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.