Halk Ekmek Neden Yasaya Uymuyor?

Halk Ekmek Neden Ambalajsız Ekmek Satıyor?

 

20 Ağustos 1998’de Resmi Gazete’de yayımlanan “Türk Gıda Kodeksi-Ekmek ve Çeşitleri” tebliği uyarınca, ekmeğin daha sıhhi ve çağdaş koşullarda satılmasını sağlamak üzere ambalaj uygulaması getirildi.  Bazı belediyeler ekmeği ambalajsız satanlar hakkında cezai işlemler ve işyeri kapatmalar başladı.

 

Son çıkan naylon poşetin ücretli satılması yasasında ise ekmek, manav gibi yerlerde poşetlerin ücretsiz verileceği açıklandı.  Fırınlar ve ekmek satış noktaları ekmeği ambalaja koyarak veriyor.

 

Fakat İBB'nin iştiraki Halk Ekmek, ekmeği vatandaşlara gayri sıhhi ortamda, ambalaja koymadan veriyor.  Poşet isteyene de 25 kuruşa poşet satıyor.  Vatandaşın evden getirdiği poşetlerde çok hijyenik olmadığı durumda, halk sağlığı tehdit altında kalıyor.

 

Halk Ekmek senden poşet isteyen yok! Ekmeği ambalaja koy ver yeter!

Vatandaşlar Halk ekmeğin bu uygulamasına tepki gösteriyor. 150 mikrona kadar ambalajın halk ekmek tarafından ücretsiz verilmesini istiyor.

 

Fırın ve ekmek satış noktaları ise yasaya uyduklarını, halk ekmeğinde yasaya uyması gerektiğini ifade ediyorlar.

 

Halk Ekmek ise satış noktalarının camına astırdığı yazıda poşetleri parayla sattığını duyuruyor. Ama ekmek satış noktalarında poşetlerin uygulamadan muaf olduğunu yazmıyor.