Harun Çapur: Dere Sokak'ta Dert Akıyor!

İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur'un Pazariçi Dere Sokak'daki yaşayan insanların çilesini ortaya koyan basın açıklaması şöyle oldu:

 

"6 Eylül Pazar günü, Pazariçi Mahallesi Dere Sokak'ta bölge başkanımız ve mahalle başkanımız ile birlikte dolaştık. Bana eşlik eden ve yalnız bırakmayan kurucu ilçe başkanımız Sayın Cengizhan Yıldız’a, yönetim kurulu üyelerimiz Sayın  Fatih Kavuk’a, bölge başkanımız ve yönetim kurulu üyemiz Sayın Tolga Erenoğlu’na mahalle başkanları Sayın Serbay Kavuk, Deniz Kavuk’a ve bölgenin teşkilat üyelerine teşekkür ediyorum. Bizleri sıcak karşılayan ve misafir eden dere sokak sakinlerine yürekten teşekkür ediyoruz


Burada yaşayan insanlar bu ülkenin insanları fakat yaşadıkları ve yaşamaya mahkum oldukları yer olarak hiçbir şekilde vatandaşlarımızın yaşamalarına uygun bir ortam değil!

Neden mi?
1. Her an yıkılmak üzere olan evler ve çevre duvarları,
2. Aylarca alınmamış çöpler ve atıklar,
3. İtfaiye ve ambulans giremeyecek darlıkta yollar,
4. İçinde her türlü gayrimeşru işlerin yaşanmasına veya yapılmasına müsait metruk binalar,
5. Yerinde dönüşüme izin verilmeyen gecekondular,
6. Farelerle birlikte yaşamaya mahkum edilmiş insanlar,
7. Akşamları insanların evine giderken korkarak yürüdükleri her türlü tehdide açık daracık yollar,
8. Bayrak asacak yeri bile olmayan şehit anne ve babasının yaşadığı adına ev denilen gecekondu
9. Geçmişte sokakta top oynayarak büyüdüklerini anlatan insanların şimdi çocuklarını sokağa bırakmaya çekindikleri bir sokak,
10. Çaresizlik içinde yaşayan dere sokak sakinleri devleti yönetenlerden sorunlarını çözmelerini bekliyor.


Bu insanlar bizim insanımız, bizim canımız. Yeri geldiğinde evladını vatan uğruna şehit veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Acaba ülkesini bırakıp kaçan Suriyeliler kadar değerleri yok mu bu güzel insanların!

 

Biz bugün bu güzel insanların çaresizliğini gördük ve üzüldük. Asla oy avcılığı peşinde değiliz. Kendi ülkemizin insanının, insan gibi yaşamasının sevdasındayız.
Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz; orada Dere Sokak diye bir yer var. Gidin ve yerinde görün dertlerini dinleyin ve kendinizin yaşadığı yerlerle kıyaslayın ve de ona göre ilgilenin lütfen."