Harun Çapur: Vatandaşlarımız mağdur edilmemeli

İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur ve ilçe yöneticileri Sarıgöl Mahallesi'nde riskli alandaki vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde  kentsel dönüşüm riskli alan12C Bölgesinde vatandaşları ziyaret eden İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur, "Burada gördüğümüz durumu öncelikle vicdani bulmuyorum. Burada riskli alan ilanından sonra, bir şekilde 6A maddesi kapsamında binalar  depreme dayanıksız diye vatandaşlarla anlaşmak isteniyor. Fakat bu alanda sağlam binalarda var. Bugün gelinen noktada insanların elektrikleri kesilerek binalar boşaltılmaya çalışılıyor. İnsanlara yeteri kadar süre tanımadan binaların boşaltılması isteniyor. Boşalmayan binaların kış ortasında elektrikleri ana direkten kesiliyor. Burada hastası olan var, çocuğu olan var. Bu durum hiçte vicdani değil.

 

Burada vatandaşlarımız elbetteki anlaşma taraftarı. Fakat binaları boşaltmak için yeteri süre ve hakkını tam istiyor. Müteahitin verdiği hak kadar haklarının verilmesini istiyor. Vatandaşlarımız burada kendilerine çok az hak verildiğini ve borçlandırılmaya  çalışıldıklarını ifade ediyor. 

 

İyi Parti olarak burada vatandaşlarımızın yanındayız.  Milletvekillerimiz ve partililerimiz ile vatandaşlarımızın haklarını korumak için gerekli çalışmaların içerisinde olacağız." Dedi.