Hasan Turan: 'Çamiye Yardum Edun'

Giresun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Eğitim ve Kültür Vakfı (GİMEV) Toplantılara Başladı.

 

GİMEV, 2017-2018 dönemi toplantılarının ilkini Eyüp Osmanlı Parkı'nda düzenlediği kahvaltılı toplantı ile başlattı. Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, GİMEV Yön. Kur. Bşk. Ahmet Maraş, Ak Parti Eyüp İlçe Bşk. Süleyman Aykaç, vakıf üyeleri, medya mensupları ve STK temsilcileri katıldılar. Porgram Hüseyin Usta'nın Kur'an Tilaveti ile başladı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan GİMEV Yön. Kur. Bşk. Ahmet Maraş, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne içerde ve dışarda her türlü saldırıyorlar. Buna nasıl engel olacağız onu düşünmeliyiz. Bunun yolu aydınlanmaktan geçiyor. Toplumumuzda ümmet birliği güçlü bir şekilde kurulmalı. GİMEV olarak biz bu noktada elimizden geldiğince gayret göstermeye çalışıyoruz. Vakfımızın yeni yerini yapmamıza az kaldı. Yeni yerimizin yapımı için 1 Milyon TL'ye ihtiyaç var. Elbette bir değil, beş GİMEV binası yapacak birlikteliğimiz, gücümüz var. Birlik olursak her işin üstesinden geliriz." Şeklinde konuştu.

 

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan'da burada yaptığı konuşmada, "Yıllardır cemiyet hayatında sizlerle oldum, sizlere hizmet etmeye çalıştım. Şimdi de vekiliniz olarak hizmet etmeye çalışıyorum. Devlet bir yolu değiştirir, bir parkı değiştirir ama milleti değiştirmek için onun kalbine dokunmanız lazım.

Bir hacı amcamız cami yaptırmak için yola çıkıyor. 'Çamiye Yadum Edun' diyerek dolaşıyor. Sonuçta birkaç yıl sonra 5 Milyonluk bir cami ortaya çıkıyor. Yani büyük hedeflere, küçük adımlarla gidilir. Gimev'in yeni hizmet binası olarak şahsıma düşeni veririm. Ayrıca yeni binaya yardım edecek bazı dostları arayarak, buraya yardım yapılmasını sağlarım" dedi.

 

Milletvekili Hasan Turan, yaptığı uzan konuşmada dostun, düşmanın ve şeytanın kimler olduğunun son günlerde net olarak görüldüğünü ifade etti. Ülkeyi ve bölgeyi kantonlara ayırıp, bölüp parçalamak isteyen şeytanlaşmış kurum ve yapıların amacına ulaşamayacağını ifade etti.