Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitim Programı Başladı

Programın açılışına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Belediye Başkan Yrd. Zekeriya Eroğlu, Hastane Ortaklarından Mustafa Hayta, Başhekim Prof. Dr. Müslüm Çiçek ile kursiyerler katıldı.

Programda konuşan Başkan Usta hasta ve yaşlılara hizmet etmenin Türk insanın medeniyet değerlerinde zaten olan bir özellik olduğunu dile getirerek, “Bu kursu açmaktaki amacımız hasta ve yaşlı bakımının en doğru şekilde yapılmasını sağlamaktır. Onların psikolojilerini bilmek, ihtiyaçlarını gidermedeki incelikleri kavramak önemli detaylardır. Bu kursta da bu detaylar sizlere anlatılacak.” diye konuştu.

Başkan Usta’nın konuşmasının ardından kursiyerlere eğitimine geçildi. Program kapsamında kursiyerlere, ‘Hasta İletişimi, İş Hayatında İletişim, Hasta ve Yaşlı Psikolojisi/Yaklaşım, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Enfeksiyonlarla Karşı Koruma, Evde Felçli Hasta Bakımı, Yaşlılarda Hafıza Sorunları, Hasta ve Yaşlı Bireylerin Ağız ve Diş Bakımı, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Hijyen, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Boşaltım, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Uyku ve Dinlenme, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Vücut Isısını Korumada Dikkat Edilecek Hususlar, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Hareket ve Kazalardan Korunma’ konularında eğitim verileceği belirtildi. Eğitim programını tamamlayanlara ise Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından katılım sertifikası verilecek.