HAYDİ KARADENİZ TURUNA

Karadeniz turunda otobüsün kalkış yeri 27 Eylül 2019 akşamı GAZİOSMANPAŞA'dan olacak!

 

TURLA İLGİLİ GENEL BİLGİLENDİRMELER ŞÖYLE:

1)     Eski kimlik kartıyla geçiş: Kimlik kenarları yıpranmamış, açılmamış, fotoğraf ve kimlik kağıdına denk gelecek şekilde soğuk damgası belirgin ve 7 yıldan daha eski olmamalı.

2)     Çifte vatandaşlık ve T.C uyruğu dışındaki kişilerin pasaportlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekliliği.

3)     Yeni evlenmiş çiftler için: Soyadları değişmiş halde yeni kimliklerinin yanlarında olması gerekir. Soyadı ile alakalı yeni kimlik başvurusu yapmış ama henüz eline ulaşmamış kimselerin geçişleri eski soy isimli kimlikle mümkün olmayacaktır (Evlilik Cüzdanları yanlarında olsa bile)

4)     1 Eylül tarihi ile beraber, eski kimlikle geçiş kesinlikle mümkün olmayacaktır. Çıkan yeni kanun ile birlikte 1 Eylül ve sonrasında yalnızca yeni çipli kimlikler ve pasaport ile geçiş mümkün olacaktır.

5)     18 yaşından küçük olanlar için anne ve baba her iki ebeveynin de geçiş sırasında yanında olup geçmeleri ya da ebeveynlerden biri eksikse eksik olan kişinin muvaffakatnamesinin çocuk yanındaki yetişkinde bulunması gerekir.

6)     Tüm koşullar göz önünde bulundurulduğunda, yeni çipli kimlik ya da pasaport ile geçiş daha sorunsuz hale gelmektedir.

 TUR PROGRAMI ŞÖYLE:

 

1. Gün Tur Güzergâhı

İstanbul - Amasya

Biniş noktalarından katılacak misafirlerimizle birlikte gece yolculuğumuz başlıyor.

Yeme İçme Bilgileri

Gidiş güzergâhında mola tesisinde serbest olarak alınıyor. – EKSTRA

 

2. Gün Tur Güzergâhı

Amasya - Fatsa

Sabah erken saatlerde alacağımız kahvaltının ardından ( Ekstra ) Şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya’ya ulaşıyoruz. Gecesi de gündüzü de birbirinden güzel bu şehirde ilk olarak dünyanın en büyük mumya müzesi olan Amasya Arkeoloji müzesini ziyaret ediyoruz. Arkeoloji, etnografya, fosil ve mumyalar bölümlerini gezdikten sonra Amasya’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş Sultanlarımızdan, Sultan İkinci Bayezid Külliyesini ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden, ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gördükten sonra Yeşilırmak kıyısına iniyoruz. Yeşilırmak, Sivas’tan doğarak Samsun’un Çarşamba ilçesinde denize dökülene kadar geçtiği tüm bölgelere hayat verir. Amasya, Yeşilırmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. Amasya; Osmanlı döneminden kalma 18. ve 19. Yy konaklarının, Yeşilırmak boyunca sıra sıra inci tanesi gibi dizilip yalı olarak adlandırıldığını, İran kökenli Pontus krallarının mezarlarının Harşena Dağı’na oyularak tapınak görüntüsü aldığını, Ferhat ve Şirin efsanesiyle hafızalara neden unutulmaz bir biçimde kazındığını ve Şehzadeler parkındaki Padişah büstleriyle tarihsel bağını koparmadığını göreceğimiz bir görsel şölenle sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrasında Roma dönemi kemerleri üzerine oturtulmuş Alçak Köprüden geçerek Hazeranlar Konağını da görebileceğimiz bu gezimizde Osmanlı dönemi yaşantısını daha iyi anlayabileceğiz. Amasya’da alacağımız yöresel ürünlerden oluşan açık büfe öğle yemeğinin ardından turumuzun ilk günü Karadeniz’in yaylalarıyla buluşmak üzere yola çıkıyoruz. Niksar, Reşadiye güzergâhından yolumuzu Ordu’nun Perşembe Yaylasına çeviriyoruz. Kıyısına kurulmuş olduğu göl ve etrafını çevreleyen mendereslerle Karadeniz’in adından çok söz ettiren Perşembe Yaylasında bol bol fotoğraf çekip, yaylacılarla sohbetler ederken çaylarımızı, kahvelerimizi yudumlama imkânı bulacağız. Verilen serbest zamanın ardından Aybastı güzergâhında bizleri yeşilin en güzel tonlarıyla buluşturan bir görsel ziyafetle Fatsa’ya ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Yol güzergâhına uygun bir noktada alınır. ( Ekstra )

Öğle yemeği: Amasya Keyif Restoran:

Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

 

3.Gün Tur Güzergahı

Ordu – Giresun

Sabah otelde aldığımız kahvaltı sonrasında ilk gezi durağımız, adına şarkılar yazılmış olan Ordu Boztepe oluyor. Boztepe’ye çok keyifli bir Teleferik (ekstra) yolculuğuyla ulaşıyoruz. Deniz seviyesinden 530 mt yükseklikteki Boztepe’nin büyüleyici manzarası eşiğinde fotoğraf çekebilmek için vereceğimiz serbest zamanın ardından fındık alışverişi yapabileceğimiz ve üst kalite fındık alabileceğimiz bir kısa mola veriyoruz.  Ardından Giresun’a doğru hareket ediyoruz. Giresun Kalesi ve Giresun Adasını panoramik olarak görüyoruz ve şu anda Karadeniz’in en gözde ve bozulmamış yaylalarından birisi olarak kabul edilen Kümbet Yaylası ve civarındaki muhteşem doğal güzellikleri görebilmek için (EXTRA 50 TL) yola çıkıyoruz. İlk durak noktamız gerçekten görenleri kendisine hayran bırakan Kuz alan Şelalesi oluyor. Burada oldukça keyifli ve düz bir yolla ulaşılan Kuzalan Şelalesi fotoğraflarımızı çektikten sonra biraz ileride bulunan ve Kuz alan Tabiat parkının en özel oluşumlarından birisi olan, sodalı suyla birleşen serpantin kayalıklarının oluşturduğu Mavi Göl adı verilen ve birçok havuzdan oluşan bu alanda göreceğimiz renk tonunun büyüsüyle bir kez daha Karadeniz’in muhteşem doğasına hayran kalacaksınız. Mavi göl gezimizin ardından minibüslerimize binerek Halil Rıfat Paşa’nın ‘’Gidemediğin yer senin değildir’’ sözünü söyleyerek yapılmasını istediği Şebinkarahisar yolu üzerinde elle oyulmuş Halil Rıfat Paşa tünelinden geçerek Uzundere vadisine giriyoruz. Vadi boyunca doğayla iç içe yapacağımız yolculuğumuz sonrasında  Kümbet Yaylasına ulaşıyoruz,  yaylada vereceğimiz serbest zamanımızın ardından otobüsümüze binerek sahil yoluna geri donuyor ve sahil yolundan hareketle otelimize ulaşıyoruz.

 

 

Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

Öğle yemeği: Giresun Kümbet Birun otel veya serbest zaman.

Akşam yemeği: Tur ücretine dahil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

 

4.Gün Tur Güzergahı

Giresun – Trabzon

Sabah otelde aldığımız kahvaltımızın ardından Keşap-Espiye-Tirebolu-Vakfıkebir istikametinden Trabzon Ayasofyası’na ulaşıyoruz. Komnenos Krallığı döneminde İstanbul’daki Ayasofya’ya ithafen yapılan bu mimari harikası yapıyı ve fresklerini tanıdıktan sonra bölgenin en büyük gümüş atölyesine gidiyoruz. Burada Gümüş, Telkâri, Trabzon hasır bileziği ve ülkemizde sadece Trabzon’da üç aile tarafından yapılan, Kazaz Türkleri tarafından bölgeye kazandırılan en değerli sanat olarak nitelendirilen ve bayanlar için hayranlık uyandıran işçiliğiyle Kazaziye sanatının inceliklerini öğreniyoruz. Alışveriş molamızın ardından Yavuz Sultan Selim’in Annesi adına yaptırılan Gülbahar Hatun Camii ve Zağnos Deresi yanından Trabzon kalesini de panoramik olarak görerek Soğuksu Tepesi’ndeki Art Neuve (Yeni Sanat) tarzında Konstantin Kabayanidis’in yaptırmış olduğu ve Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Sonra köftesiyle ün salmış Akçaabat’a ulaşıyoruz. Akçaabat köftesinden oluşan öğle yemeğimizi aldıktan sonra Değirmendere boyunca devam ederek Zigana Dağına çıkıyoruz. Meşhur Zigana tünelinden geçerek yol üzerindeki tesislerden birisinde Meşhur HAMSİKÖY sütlacının tadına bakıyoruz. Sütlaç molamız sonrasında Trabzon’un Maçka ilçesinden geçerek koruma altında olan Altındere milli parkına ulaşıyoruz. Coşan dere boyunca doğanın görkemli güzelliklerini seyrederek yapacağımız bu yolculuk Sümela Manastırı’nın görünmesiyle taçlanacak. Karadağ’ın en sarp yerinde kurulmuş olan manastırın manzarası sizleri büyüleyecek. Meryem Ana Kilisesi, Nöbetçi Odaları, Misafirhane, Ayazma, Su Kemerleri, Kaya Fresklerini rehberimizin anlatımıyla öğrendikten sonra Altındere Vadisi’ne geriye dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

(Restorasyon çalışmalarından dolayı Sümela manastırı içerisine girilemese dahi Sümela Manastırının görülebildiği o meşhur noktadan fotoğraflarını çekebilmek amacıyla Altındere milli parkına girilecektir)

 

 

Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

Öğle yemeği:

Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

 

5.Gün Tur Güzergahı

Trabzon – Rize

Otelimizde alınan sabah kahvaltısı sonrasında el işçiliklerinin bölgedeki en meşhur ilçesi olan Sürmene’ye ulaşıyoruz. Sürmene’de Memiş Ağa Konağına gidiyoruz. Karadeniz yaylaları ve ormanlarında üretilen kestane/çiçek balı, yöresel mıhlamalık peynir, tereyağı, mısır unu gibi ürünleri de alabileceğimiz serbest zamanımızın ardından binlerce yıllık el sanatı kültürünün evrensel boyuta ulaştığı Sürmene bıçaklarının hangi aşamalardan geçtiğini öğrenmek ve Sürmene bıçağı alma imkânı bulacağımız bir satış noktasına uğruyoruz. Alışveriş molamızın ardından Karadeniz denildiğinde akla ilk gelen ürün olan ve istatistiksel olarak ülkemizde en çok tüketilen ürünlerin başında gelen çay bitkisini görmek ve sofralarımıza ulaşana kadar hangi aşamalardan geçtiğini öğrenebileceğimiz çay fabrikası ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. İkram edilen çaylar eşliğinde yapılacak sunumda çay hakkında bilmediğimiz birçok şeyi yerinde öğrenme fırsatı bularak ulusal marketlerde bulunması çok zor olan Mayıs Çayını alabilme imkânımız oluyor.  Çay fabrikası gezimiz sonrasında çay toplama makasını alıp çay bahçesinin içine girerek hem çay topluyoruz hem de hatıra fotoğraflarımızı çekiniyoruz. Sürmene-Araklı-Of-İyidere-Rize-Çayeli –Pazar istikametinden Fırtına Vadisine ulaşmak için yola çıkıyoruz. Öğle yemeklerimizi Fırtına deresi kenarında yedikten sonra sıra hangisine gidilirse diğerinde aklınızın kalacağı ekstra organizasyonlarımıza geliyor.

 

Ekstra Geziler

(1.Seçenek) ZİLKALE VE PALOVİT ŞELALESİ GEZİSİ: Çamlıhemşin’de bizleri bekleyen minibüslerimize binip Çat Vadisi boyunca devam ediyor ve Şenyuva (ÇİNÇİVA) Taş Köprüde fotoğraf molası veriyoruz. Çinçiva Köyünün harika manzarasında fotoğraflarımızı çekerken rehberlerimiz Karadeniz Dağ mimarisi ile ilgili bilgileriyle yaşam şartlarını daha iyi hissedebilmenizi sağlayacaktır. Fotoğraf molamızın ardından Zil Kale’ye ulaşıyoruz. Ticaret güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan deniz seviyesinden 750, çat deresinden ise 100 mt yukarıya kurulmuş bu Kartal Yuvası’nı andıran kaleyi gezip Kaçkarların eşsiz güzelliği ve bol oksijeni içerisinde büyülü bir dünyayı yaşamak için Palovit Şelalesine geçeceğiz. Bu unutulmaz anların ardından programımızı tamamlayarak otobüslerimize geri dönüyoruz.

(2.Seçenek) FIRTINA DERESİNDE RAFTİNG: Rafting aktivitemiz öncelikle rafting eğitmenleri tarafından verilen kürek tutuşu, komut bilgileri ve güvenlik konusundaki eğitimle başlar. 4 - 7km’lik (Suyun durumuna göre) parkur umuz boyunca Fırtına Deresi’nin coşkun dalgalarında benzersiz rafting heyecanını yaşayacaksınız. Parkurumuz Fırtına Deresi’nde dolu dolu geçecek ve unutamayacağınız bir etkinlik olarak hafızalarınızdaki yerini alacaktır.

Çamlıhemşin’den hareketle Hala Köyünden adını alan Hala Deresi boyunca ilerleyerek Ayder Yaylasına ulaşıyoruz. Yaylaların sultanı olarak adlandırılan ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylasını gezip bol bol fotoğraf çekebileceğimiz, bölge insanıyla doğrudan diyalog kurabileceğimiz, serbest zamanımızın ardından programımızı sonlandırıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

 

Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

Öğle yemeği: Akasya Alabalık Restoran: Serpme Ordövr Tabağında; Lahana Sarma, Turşu Kavurma, Süzme Yoğurt, Acılı Ezme, Patlıcan Soslu, Salatalık, Domates, Salata 1/1, Mıhlama 1/1, Ana Yemek Alternatifleri: Tereyağında Alabalık, Köfte veya Tavuk, Laz Böreği, Mısır Ekmeği. (Grup Yoğunluğuna Göre Serpme ’de Yapılabilir)

Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

 

6.Gün Tur Güzergahı

Rize – Hopa - Batumi

DİKKAT: TC NOLU NÜFUS HÜVİYET CÜZDANINIZI SEYAHATE ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYINIZ.

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından erken saatte Batum’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Sarp sınır kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan/ Acara bölgesine geçiyoruz. Hz. İsa’nın on iki havarisinden biri olan St. Mathias`ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio- Apsaros Kalesi’ni (panoramik) görüyoruz. Batum şehir merkezine doğru devam ederken Bayburt’tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü'nü göreceğiz. Ardından; Tarihi Orta Camii, Poseidon Heykeli, Tiyatro Binasını, Medea Heykelini, Batum Limanını ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa Meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra alışveriş için serbest zaman vereceğiz. Ardından Türkiye’ye dönüyoruz. Türkiye’ye girerken Duty Free’den rehberinizin belirleyeceği bir zaman süresince alışveriş yapma imkânı bulabileceksiniz. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra, bugün organik tekstilin en önemli unsuru olan, alerji cilt-deri hastalıklarında kullanılması şiddetle tavsiye olunan kenevir dokumaları görebileceğimiz, yöresel kıyafetlerin vazgeçilmezi olan Rize Bezi olarak da adlandırılan Karadeniz keşan ve poşilerini bulabileceğimiz Rize Bezi Dokuma Atölyesine geçiyoruz. Rize Bezi dokumalarında alacağımız sunum sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

NOT: TURA YENİ KİMLİKLERLE KATILMANIZ TAVSİYE EDİLİR.

Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum’a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. Dönemsel olarak yaşanan olağanüstü durumlarda farklı belgeler de talep edilebilmektedir. Bu nedenle misafirlerimizin çıkış için gerekli evrakların neler olduğunu tura katılmadan önce öğrenmeleri ve hazırlıklı olmaları önerilir. Gereken evrakların neler olduğunu öğrenmek ve yanlarında bulundurmak katılımcıların sorumluluğundadır. Herhangi bir nedenle çıkışa izin verilmemesi durumunda Acentemiz herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Anne -babası veya herhangi biri yanında olmadığı takdirde 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’a geçişleri için ebeveynlerinden NOTER’den onaylı MUVAFFAKATNAME almaları gerekmektedir. PASAPORT sahibi 18 yaş altı vatandaşlarımız için Muvaffakatname gerekmez. Nüfus cüzdanlarının 5 Yıldan eski olmaması gerekmektedir. Evrak eksikliği, eskimiş\yıpranmış nüfus cüzdanları, nüfus cüzdanlarındaki fotoğraf ile kişinin benzeşmemesi ya da görevliler tarafından herhangi bir nedenle çıkışlarına izin verilmemesinden kaynaklanan mağduriyetlerden Acentemiz sorumlu değildir. Yurt dışına herhangi bir sebepten çıkamayan misafirlerimiz grubumuzun Batum gezisi süresince Sınır kapısına en yakın ilçe olan Hopa’ya Sınır kapısı yanındaki duraktan kalkan dolmuşlarla ulaşabilir ve grubumuzun dönüşünü orada bekleyebilirler.

 

 

Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

Öğle yemeği:

Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

 

7.GünTur Güzergahı

Hopa – Giresun – Ordu

Sabah otelde aldığımız kahvaltımızın ardından otobüsümüze binerek  Çaykara'ya geliyor ve buradan Uzungöl’e çıkıyoruz. Deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki “Şerah” Köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir. Karadeniz’in en meşhur gölü olan Uzungöl çevresinde yapacağımız gezimiz sonrasında Sultan Murat Yaylası’na çıkarak bu bölgenin en önemli yaylalarından birini gezip fotoğraflama imkanı buluyoruz.  Vakfıkebir – Çavuşlu istikametinden Giresun–Ordu güzergâhından otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

Öğle yemeği:

Akşam yemeği: Tur ücretine dahil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

 

8.Gün Tur Güzergahı

Samsun – Sinop - İstanbul

Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından milli mücadelemizin sembol şehirlerinden Samsun’a ulaşıyoruz. Samsun’daki ilk durağımız milli mücadelemizin en önemli seyahati olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşını 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapuru oluyor. Bandırma vapuru ve ilk adım anıtını gördükten sonra Doğupark içerisinden hareketle Samsun merkezde bulunan ve Eski Tütün İskelesinin bulunduğu yerde Atatürk henüz hayattayken yapılmış ve yapıldığı dönemde kendi sınıfında denge bakımından ikinci sırada olan Samsun’un sembolü Onur Anıtını görüyor ve grup fotoğrafı çektiriyoruz. Öğle yemeklerimizi yemek üzere Atakum’a hareket ediyoruz. Samsun’un modern yüzü olarak adlandırılan Atakum’da meşhur Bafra pidesini yeme imkânı buluyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Karadeniz’in en güzel illerinden birisi olan Sinop’a ulaşıyoruz. Sinop’ta Sabahattin Ali’nin Aldırma Gönül Aldırma şiirini kaleme aldığı ve Kerim Korcan, Mustafa Suphi gibi birçok tanınmış ismin mahpusluk yaşadığı Tarihi Sinop Cezaevini ziyaret ediyoruz. Sinop Cezaevindeki kısımları, Sabahattin Ali’nin koğuşunu ve disiplin hücrelerini görüyoruz. Gezimizin ardından Sinop limanına inerek sadece Sinop’ta bulabileceğiniz Boyabat ezmesi ve el yapımı kotraları satın alabileceğimiz serbest zamanımızın ardından İstanbul'a dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir başka TRAVELPEDIA organizasyonunda buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

 

Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.

Öğle yemeği

Akşam yemeği: Dönüş güzergahında mola tesisinde serbest olarak alınıyor. - EKSTRA

 

Bilgi ve Rezevarson İçin - Cihat YÜCEL - 0530 416 61 89