Hıdır Örs ile Karayolları Mahallesi’ni konuştuk…

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahalle Muhtarı Hıdır Örs, mahallenin durumunu anlattı…

Karayolları Mahallesi’nin nüfus ve seçmen yapısı ile ilgili olarak konuşan Muhtar Hıdır Örs, “Mahallemizde yaklaşık olarak 42 bin kişi yaşamaktadır. 28 Bin seçmen bulunuyor. Bunların 3 Bini Avrupa Konutları’nda yer alıyor. Son muhtarlık seçimlerinde 6 Bin oy alarak seçildim. Muhtarlıkta ilk dönemim. Hizmet için buradayım” dedi.

Mahallenin okul durumu ile ilgili konuşan Muhtar Örs, “Mahallemizde 3 ilkokul 3 ortaokul, 1 endüstri meslek lisesi bulunmaktadır. Yalnız 23 Nisan İlkokul ve Ortaokulu çiftli eğitim yapmakta ve sınıflar kalabalık durumdadır. En azından bir ilkokul veya ortaokul binası daha lazımdır. Ayrıca mahallemizde bir lise daha yapılması yerinde olur” dedi.

Mahalledeki sağlık kurumları ile ilgili konuşan Muhtar Örs, “Mahallemizde 2 tane ASM var. Doktor eksiği yok ama bazen raporlu oluyorlar sıkıntı oluşuyor. Devlet Hastanesi var ama bu hastanede Çocuk Acil yok. Mahallemizde çocuk sayısı bir hayli fazla bu nedenle sorun oluyor” dedi.

Mahalledeki yeşil  ve spor alanları ile ilgili konuşan Muhtar Örs, “Mahallemizde amatör branşta futbol ve diğer bazı spor kulüpleri var. Judo’da, Taekwondo’da Dünya ve Avrupa şampiyonlarımız var.  Fakat bu gençlerimizin spor yapacağı yeterince alan yok. Mahallemizde bulunan bir futbol sahası da adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Yine mahallemizde yeşil  alan ve parklar yetersiz. Galeri Caddesi’nde bir park var, yenilenmesi lazım. Avrupa Konutları’nın TEM tarafı yeşil alan olarak mahalle sakinlerimizin hizmetine açılmalı” dedi.

Muhtar Hıdır Örs ile editörmüz Ali Şükrü Kara görüştü...

Mahallenin ekonomik yapısı ve kentsel dönüşüm konusunda konuşan Muhtar Örs, “Karayolları Mahallesi riskli alan ilan edildiği için insanlar tedirgin. Ne olacağını bilmiyorlar. Doğal olarakta mahallede kimse yatırım yapamıyor. İnsanlar kentsel dönüşüme karşı değil ama adaletli olsun istiyor. İnsanlar projenin ne olduğunu, ne olacağını bilmiyor.

Mahallemizde pazarcı esnafımız ve tekstil atölyelerimiz var. Elmabahçesi denilen bölgede binlerde mahalle sakinimiz çalışmakta. Kentsel dönüşüm sonrası bu işyerleri kapanacak ve binlerce mahalle sakimiz işsiz kalacak" dedi.